Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
BM'ye göre Fransa ve İngiltere'nin tutumu utanç verici
BM Genel Sekreterliği Uluslararası Göç Özel Temsilcisi Peter Sutherland, Fransa ve İngiltere'nin mültecilere karşı tutumlarını "utanç verici" diye eleştirdi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-09-2015 09:00 - 673 Okunma
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği Uluslararası Göç Özel Temsilcisi Peter Sutherland, Londra ve Paris yönetimlerinin Fransa'nın Calais kentindeki mülteci kampının yaşam koşullarını iyileştirememesinin ‘utanç verici' olduğunu söyledi.
 
Kötü koşulları nedeniyle ‘jungle' olarak da adlandırılan Calais'teki mülteci kampına ilişkin izlenimlerini Twitter hesabından paylaşan Peter Sutherland, "Calais'teki kamp, tam anlamıyla korkunç bir yer. Pislik, beraberinde hastalığı getirmiş. Kamp, insanların umutsuzluğuna tanıklık ediyor. Bu insanlar acil yardımı hak ediyor. Calais'te uğradığım şoktan kolay kolay çıkamayacağım. Fransız ve İngiliz hükümetleri, kamptaki korkunç koşullara bir an önce yanıt vermeli" diye yazdı.
 
Sutherland, Calais ve diğer kamplarda kalan mültecilerin kimliklerinin tespiti ve İngiltere'ye ilticalarına yardım edebilmek için, bölgede kalıcı bir merkez kurulması gerektiğinin de altını çizdi.
Avrupa'daki mülteci krizinin en çarpıcı noktalarından olan Calais kampında, Afganistan, Suriye, Eritre, Etiyopya, Sudan'dan gelen 3 binden fazla mülteci bulunuyor. Derme çatma çadırlarda, kötü şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan mülteciler, İngiltere'ye ulaşmak istiyorlar. Kamptaki vahim şartlar, birçok insan hakları ve yardım derneği tarafından tepkiyle karşılanmıştı.
 
AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, bu ay başında yaptığı açıklamada, Calais'te 120 çadırdan oluşan tam teşekküllü bir mülteci kampı kurulabilmesi için Fransa'ya AB'den 5 milyon Euro daha mali yardım yapılacağını bildirmişti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-09-2015 09:00 - 673 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
07-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım