Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
BÖLGEDE İSRAİL'İ GÜÇLENDİREN AMERİKA OYUNU
Mısır Demokrat Parti Genel Başkanı Naci el-Şihabi, Amerika ile işbirliği içerisinde olan bazı Arap devlet adamlarının Arap dünyasının kalbi sayılacak bölgeleri (Suriye, Yemen, Irak) harabeye çevirdiklerini ve hak din İslam'ı kötülemek için tekfiri terörist gruplarına maddi yardımlar yaptıklarını belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-03-2016 16:56 - 549 Okunma
Tesnim Haber Ajansı- Mısır Demokrat Parti Genel Başkanı Naci el-Şihabi, İranlı gazetecilere verdiği demeçte Amerika'nın Ortadoğu'daki oynadığı oyunlara işaret ederek, "Batı ve siyonist İsrail'in hedeflediği yeni Ortadoğu projesi doğrultusunda 5 yıl önce Ortadoğu'da alevlenen terör eylemlerinden bu yana milyonlarca Suriyeli evlerinden oldu. Bunun sorumlusu Suriye'yi bölerek İsrail'i bölgede güçlü konuma getirmek isteyen Amerikadır." şeklinde konuştu.
 
Amerika ile işbirliği içerisinde olan bazı Arap devlet adamlarının Arap dünyasının kalbi sayılacak bölgeleri (Suriye, Yemen, Irak) harabeye çevirmeleri ve hak din İslam'ı kötülemek için tekfiri terörist gruplarına maddi yardımlar yaptığını belirten el-Şihabi, Arabistan-Lübnan gerginliğine değinerek, "Arabistan'ın, Lübnan Ordusu'na 4 milyar dolarlık yardım vaadinden vazgeçmesinin hemen ardından İran'ın Lübnan Ordusu'nun yanında olduğunu ve gerekli tüm yardımlar için hazır bulunduğunu söylemesi, İran'ın bölgedeki huzuru sağlamak ve komşularını korumak adına politika izlediğinin açık göstergesidir." dedi.
 
Suriye'de Esad tarafından kabul edilen ateşkes ile nisan ayında yapılması beklenen seçimlerin duyurulmasının ülkenin geleceğine iyimser bakılmasını sağladığını söyleyen el-Shahabi, "Suriye milleti kendi kaderini bu seçimler ile belirleyecek." ifadesini kullandı.
 
Konuşmasının sonunda İran ile Mısır arasındaki gerginliğin uzun sürmeyeceğini belirten Naci el-Şihabi, iki ülkenin ilişkilerinin iyi yönde geliştiğini söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-03-2016 16:56 - 549 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım