Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Bölücü rapora sahip çıktılar
Iğdır Valisi ve İl Müftüsü görevine devam edecek
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-10-2013 14:41 - 1133 Okunma

   Iğdır Din Görevlileri Derneği Onursal Başkanı  Ahmet KARAÇÖL,”Devletin valisi, devletin müftüsü bazı kesimlerin talebiyle gelmedikleri gibi onların talepleriyle de gitmeyeceklerdir. Sayın valimiz, sayını müftümüz, görevlerinin başındadır. Bizler de bütün halkımızla valimizin, müftümüzün yanındayız.”dedi.
Iğdır Din Görevlileri Derneği Nuh Nebi Camiinde Öğle namazı sonrasında  basın açıklaması yaptı.
    Ahmet Karaçöl, Iğdır Din Görevlileri Derneği olarak, Ehl-i Beyt Alimleri Derneği'nin 19.10.201: Tarihi'nden itibaren yürüttüğü eylemler ve 25.10.2013 günü sayın valimizi ve il müftümüze hedef alan hakaret dolu mitinglerini şiddetle kınadıklarını belirtti.
    Karaçöl, Şunları kaydetti; Bizler, günlerdir Caferi halkının önder şahsiyetlerinden sükûneti sağlamaların bekledik. Çok sabrettik; ancak bu sabır ve beklentimiz olumlu bir karşılık bulmadı.
    Şiddete ve gerilime kapı aralamak ehil insanların işi değildir. Hele ilim ehline hiç yakışmaz. Halkın hassas olduğu, gerilime müsait zamanlarda amacı aşan tepkilerde bulunmak, huzur içinde ve kardeşçe yaşayan halkımıza hayır getirmez. Huzur bozan her tavıı ve davranışı, kimden gelirse gelsin kınıyoruz.
    Söz konusu raporun bir bütün olarak ele alınmasını son derece önemli buluyoruz. Sadece bir iki cümleyi ele alarak onlara yoğunlaşmak, iyi niyetli bir yaklaşım değildir.
    Mollaların rahatını kaçıran bu raporda dile getirilen sıkıntıların bütünü caferi kardeşlerimizin yararına yöneliktir. Zira hangi mollamız yarının büyükleri olan çocuklarımıza kur'an ve din eğitimi vermektedir? Hangi mollamız vakit namazlarında bizzat ezan okuyup cemaate imamlık yapmaktadır? Mollalık sadece taziyelerde bulunmak ve mersiye okumak değildir. Mollalık hayatin bütün safhalarında varlığını göstermektir. Mollalık ha!kı meydanlara dökmek, halkı tahrik etmek değil; tam aksine halkı sükunete, huzura, kardeşliğe davet etmektir.
    Aynı kıbleye yönelen, aynı havayı teneffüs eden, aynı suyu içen, aynı toprağı paylaşan; seneler boyunca huzur içende kardeşçe, yan yana yaşayan halkımızı belli dönemlerde tahrik etmek, onların huzurunu bozmak kimsenin hakkı değildir.
    İlimizin saygıdeğer valisine ve müftüsüne yönelik hakarette bulunmak, onları al aşağı etmeye çalışmak, dolayısıyla devletimizi yok saymak özellikle ilimizde yaşayan yüzlerce din görevlisini ve sünni halkı pasivize etmeye çalışmak haddini aşmaktır.
    Özellikle şunu belirtmek isteriz ki, devletin valisi, devletin müftüsü bazı kesimlerin talebiyle gelmedikleri gibi onların talepleriyle de gitmeyeceklerdir.
    Sayın valimiz, sayını müftümüz, görevlerinin başındadır. Bizler de bütün halkımızla valimizin, müftümüzün yanındayız.
Bu vesile ile aziz halkımızı sükunete davet ediyor; saygılarımızı sunuyoruz.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-10-2013 14:41 - 1133 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım