Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Boston terör eylemi şüphelileri
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 1 Yorum
20-04-2013 10:00 - 899 Okunma

Boston Maratonu sırasında gerçekleştirilen terör eylemi şüphelisi Cohar Tsarnayev, geniş çaplı polis operasyonları sonucunda ele geçirildi. Boston Polis Müdür Ed Davis, tutuklamanın ardından yaptığı açıklamada Boston ve Boston banliyö sakinlerinin, tehlikenin artık ortadan kalktığı konusunda emin olabileceklerini açıkladı.

Davis yaptığı açıklamada Tsarnayev’in, geniş çaplı polis operasyonları sonucunda Boston yakınlarında bulunan Watertown’da ele geçirildiğini belirtti. Verilen bilgiye göre Watertown’dan polisi arayan bir kişi bahçesinde bulunan bir sandalda kan izleri gördüğünü söyledi. Bunun üzerine olay yerine Polis ve FBI görevlileri geldi. Davis, Tsarnayev’e kendi rızasıyla teslim olmasının önerildiğini ancak şüphelinin müzakereyi reddettiğini söyledi. AFP’in haberine göre meydana gelen çatışmanın ardından polis özel birlikleri şüpheliyi tutukladı. Boyun ve başından ağır yara alan Tsarnayev hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, Tsarnayev’in durumunun ağır olduğunu belirtiyorlar.

ABD kolluk kuvvetleri daha önce yaptıkları açıklamalarda terör eylemi nedeniyle iki şahıstan şüphelendiklerini belirtmişler, FBI ise iki şüphelinin fotoğraflarını basınla paylaşmıştı. Şüphelinin bulunduğu yer, Cuma sabahı Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde meydana gelen olayın artından tespit edilmişti. Watertown’da meydana gelen çatışmada şüphelilerden biri öldürüldü.

Kırgızistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi’nden alınan önbilgilere göre, Tsarnaev ailesi Tokmok şehrinde (Çuy bölgesi Kırgızistan’ın kuzeyi) ikamet etti. 12 yıl önce Dağıstan’a göç eden aile oradan da ABD’ye iltica etti. Haberi Kırgızistan Güvenlik Komitesi Basın İdaresi İnterfaks ajansına Cuma günü verdi.
Açıklamada, “Kırgızistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi, zanlıların ülkeyi 8 (Dzhokhar Tsarnaev) ve 15 (Tamerlan Tsarnaev) yaşlarında terk etmiş olmalarından dolayı Kırgızistan’la ilişkilendirilmelerini uygun görmüyor” denildi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 1 Yorum
20-04-2013 10:00 - 899 Okunma
Yorumlar
semi tarafıdan 21-04-2013 23:14:10 Tarihinde yazıldı
yaptiklari cok yanlis tabiiki.. ancak
Bu kisilerin yaptiklari cok yanlis tabiiki katiyeen mudafa ettigim sanilmasin! Ancak Amerika medyasi isin cicigini cikardi! Gunlerdir dinizmizin teror dini oldugunu kuduz kopek gibi agizlarindan salyalar aka aka butun dunyaya inandirma cabasindalar yine! Yalanlarin bini bir para! Sefiller! ikinci sahsi da yasatmiyacaklar, zira konusmasindan korkarlar!zaten hallettiler zaten; basini gozunu darmadagan etmisler! Olduklerinde, hadiseyi kendilerinin istedikleri gibi anlatmalari cok daha kolaylarina geliyor ve bunu da cok iyi kullanacaklar! ALLAH'IN PLAN'I oldugunu unutursunuz ey gafiller!
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
21-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım