Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
CABİR Başkanı Hasan Karabulut’un Erbain 2018 Konuşması
Hz. Peygamberimizin torunu Hz. İmam Hüseyin (as) ve 71 yareni, Kerbela çölünde şehit edilişlerinin 40. gününde törenlerle anıldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-10-2018 13:09 - 895 Okunma
Cem Vakfı, CABİR ve CAFERİDER’in düzenlenmiş olduğu şehitler ser veri İmam Hüseyin (a.s) ve onun aziz yarenlerinin 40. gününe teşriflerinizle bu meclisi müzeyyen kılmışsınız. Yüce rabbimden kıyamet gününde de İmam Hüseyin (a.s)'ın meclisinde bulunmayı cümleniz için niyaz ediyorum. 
 
Bu programların banisi olan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz hocam başta olmak üzere değerli protokolü ve bu salonu dolduran siz hanım efendiler ve beyefendiler Allah bizi Hz. Muhammed'in (s.a.a) ümmetinden karar kılsın diliyorum. 
 
Erbain’de,  İmam Hüseyin (a.s) yasını tutmak yüce Kur’an’ın davetidir. Lebbeyk diyerek Kerbela‘ya yürümek masum imamların davetidir. İmam Hüseyin (a.s) Erbainin’de bir araya gelerek yas tutmak gerçek müminlerin davetidir. “Ben aranızda iki emanet bırakıyorum” diyor Hz. Muhammed'in (s.a.a) ve imam Caferi Sadık (a.s) buyuruyorlar, “Kıyamet günü olduğu zaman ilk gelecek şahıs bu varlığın sebebi olan Hz. Muhammed (s.a.a)’dir. Sonra ilk insan Hz. Âdem den sonra gelen ne kadar insan varsa kıyamet günü dirilecektir. Allah tarafından nida gelecek Ey Peygamberim konuş! Ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.a) bir eklinde Kuranı Kerim diğer elinde Ehl-i Beyt‘in elleri ile arz edecekler, Ey Yüce Yaradan! Benim ümmetime sorar mısın bu iki emanete karşı nasıl davrandılar. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.a) üzerinde durmuş olduğu konu biz İslam toplumuna büyük sorumluluklar yüklemektedir.”
 
Bizim Müslüman olarak en önemli vazifemiz bizi biz yapan bu iki değeri anlamak ve bu doğrultuda yaşamaktır. Ama maalesef üzerinden 1.400 yıl geçmesine rağmen İslam ümmeti bu iki değere yüzünü dönmemiştir. Daha da bencillikler artarak İslam coğrafyasını kuşatmıştır. Ve bu yüzdendir ki, İslam coğrafyası Emperyalizm ve Siyonizm ile baş başa kalmıştır. Bunun için dostlar Erbain sadece insanlık tarihinde İmam Hüseyin (a.s) has bir olaydır. Neden çünkü 124 bin Peygamberlerin davasını kıyamete kadar adında ve sözünde yaşatan tek ilahi veli vardır o da İmam Hüseyin (a.s) ‘dır.” dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-10-2018 13:09 - 895 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım