Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Caferi: "Suudi Arabistan ve Katar’ın Tasarısı Komik Bir Paradokstur"
Suriye’nin BM’de Daimi Temsilcisi Beşşar el Caferi; Suudi Arabistan ve Katar iktidarlarının, BM’ye Suriye’deki insan hakları ihlallerini kınama tasarısı sunmalarını ilginç bir paradoks ve komik bir durum olarak nitelendirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-12-2014 09:51 - 743 Okunma
BM’de dün Suudi Arabistan ve Katar’ın “Suriye’de İnsan Hakları Durumu” başlıklı tasarısının oylamasında önce bir konuşma yapan Caferi, Suudi Arabistan ve Katar iktidarlarının, Suriye’ye terör gönderilmesi ve siyasi çözüm çabalaranının önünü tıkama çabalarının aleni bir şekilre gün yüzüne çıkaran yüzlerce rapora dikkat çekti.
 
Suudi Arabistan ve Katar iktidarlarının terör faaliyetlerinin sadece silahlı terör gruplarının finanse etme ve silahlandırmakla sınırlı olmadığına işaret eden Caferi; bu iki iktidarın teröre aynı zamanda medya desteği vermekle birlikte Suudi Arabistan, Katar, Ürdün ve Türkiye topraklarında askeri eğitim kampları açtıklarını beyan etti.
 
Suudi Arabistan Mezhepsel Düşmanlıklar İçin Bir Kuluçka Ögörevi Görmüştür
 
ABD’de yayınlanan Washington Post gazetesinde 19 Kasım2014 tarihinde yayınlanan raporda Suudi Arabistan’ın dini kurumlarının, bütün bölgedeki mezhep ayırımı düşüncelerini besleyen bir kuluçka görevi gördüğünün ortaya konduğunu dile getiren Caferi; bu nedenle Suudi Arabistan iktidarının bölgedekki mezhepsel düşmanlıkların ve radikal islamcı örgütlerin güçlenmesinin sorumlusu olduğuna dkkat çekti.
 
Aralarında “Demokrasiyi Savunma Örgünün” de bulunan Batılı örgütlerin “Katar ve Terörün Finansı” başlığı altınd ayayınladıkları raporlara işaret eden Caferi; bu raporların Katar iktidarı ve kurumlarının terörü desteklediğinin, kara para akladığının ve terörle ilişiği bulunan kişilere iş fırsatı sağladığının belgeli kanıtlarını teşkil ettiğini belirtti.
Katar Karanlık Şebekeler Aracılığıyla Teröre Milyonlarca Dolar Finans Sağlamıştır
 
Katar iktidarının karanlık şebekeler aracılığıyla, el Kaide, Taliban ve “Suriyeli Muhalefet” gibi radikal terör örgütleri militanlarına milyonlarca dolar finans sağladığını ifade eden Caferi; Katar iktidarının kendi hacmi ve ağırlığını çok aşan bir dış politika inşa ettiğinin altını çizdi.
 
Suudi Arabistan ve Katar iktidarlarının hazırlamış olduğu tasarının 24. Maddesindeki, sivil, demokratik, kadının tam ve aktif katılımıyla, din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı bulunmayan bir devlet kurulması taleplerine dikkat çeken Caferi; bu taleplerde bulunan uygulamaların Suudi Arabistan ve Katar’da esamesinin bile görülememesinin hatta kadının parlamentoda yer alması şöyle dursun toplumdaki varlığının bile bir utanç kaynağı olarak empoze edildiğine dikkat çekici olduğunu vurguladı.
Tasarıda Kadının Devlete Katılımını Talep Eden Suudi Arabistan Kadını En Temeh Haklarından Bile Mahrum Etmiştir
 
Suudi Arabistan’da kadınların en doğal haklarından mahrum edilmiş olduklarının dünyaca bilindiğini ifade eden Caferi; Suudi Arabistan iktidarlarının geçmişten bu yana katınlara karşı uyguladığı zulman civar ülkelerdeki mülteci kamplarına sığınan kız çocuklarına bile uygulanmaya başladığını ibraz etti.
Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığının, mülteci kamplarında bulunan Suriyeli reşit olmayan yetim kız çocukların satılabilmesini meşrulaştıran bir karar yayınlamasının durumun vehametinin anlaşılmasını sağlamasını umut ettiğine değinen Caferi; Suudi Arabistan iktidarının ülkesinde demokrasi, insan hakları ve seçim gibi çağdaş temeller üstünde kurulmuş bir düzen bulunduğunu lanse etmeye çalıştığını belirtti.
 
Geçtiğimiz üç yıl boyunca BM’ye sundukları tasarılarda, Suriye’de terör bulunduğunu yadsıyan, görmezden gelen ve inkar eden hükümet ve devletlerin bugün sundukları tasarıların kendi hatalarını görüp düzeltme çabasından çok uzak olduğunu bilakis yanlış politikalarıyla kendilerini sürüledikleri çıkmazlardan bir çıkma çabasından ibaret olduğunun altını çizdi.
Suudi Arabistan ve Katar Suriye Halkının İradesini Satın Alamazlar
 
Suudi Arabistan ve Katar iktidarlarının BM Terörle Mücadele Merkezi dahim birçok şeyi satın almış olduklarını ifade eden Caferi; bu iki iktidarın Suriye halkının iradesi ve sesini satın alamayacaklarını, er ya da geç bütün suçlarının hesabının sorulacağını vurguladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-12-2014 09:51 - 743 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım