Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Caferider'den Aşura Değerlendirme Toplantısı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-12-2012 09:38 - 1553 Okunma

Caferider yönetim kurulu 24 Kasım Cumartesi günü düzenlenen, “Evrensel Aşura Matem Merasimi”ne yönelik değerlendirme toplantısı düzenledi.

Zeynebiye Camiinde düzenlenen toplantıya, Türkiye Caferileri Lideri H.Selahattin Özgündüz, Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı H.Hasan Karabulut, Genel Sekreter H.Musa Ayaztekin, H.Şirali Bayat, H.Ehed Talan, H. Ali Salmanlı, H. Ali Koç, H. Yakup Yaşlak, H.Ammar İlter, cami dernekleri, ATA-DER, İfa Spor, Zehra Ana Derneği, Caferider Gençlik Kolları, Zeynebiye Gençlik Komisyonu katıldı.

Programda konuşan Caferider Başkanı Av. Sinan Kılıç törene maddi ve manevi emeği geçen herkese teşekkür ederek, matemin her yıl daha nitelikli geçmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapamaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Toplantıda konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ de emeği geçenlere teşekkür ederek, bu törenin tüm dünyada markalaştığını ifade etti. Özgündüz, İmam Hüseyin için ihlâsla yapılan her şeyin, Allah katında karşılık bulduğunu, Allah’ın buna değer verdiğini, bu yılda hizmet ederken kişisel hiçbir şeyi karıştırmadan en güzel şekilde herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti. Selahattin Özgündüz, İmam Hüseyin’in kanı ve Hz. Zeyneb’in gözyaşları üzerinde hiç kimsenin hesap gütmemesini istedi.

Özgündüz, Ehlibeyt âlimlerine, Aşura matemini güven içinde sunmamızı sağlayan emniyet mensuplarına, yoğun ilgi gösteren basın kuruluşlarına, programa katkıda bulunan belediyelere, komitelerde görev alan Ehlibeyt dostlarına teşekkür etti.

CABİR Başkanı H. Ş. Hasan Karabulut, toplantıda yaptığı konuşmada Zeynebiye'den yükselen Hüseynî mesajın, gücün karşısında hakkın, ihlâsın zaferini gösterdiğini belirtti.
Daha sonra söz alan katılımcılar, Evrensel Aşura Matem Merasimi'ne ilişkin görüşlerini ifade ederek, eleştiri ve önerilerini bildirdiler.

Parogramın sonunda Caferider genel sekreteri Kasım Nas, iletilen eleştiri ve önerileri ciddiyetle ele alarak, önümüzdeki yıl yapılacak olan tören de eksikliklerin giderileceğini ve önerilerin de değerlendirileceğini ifade etti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-12-2012 09:38 - 1553 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım