Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Caferider'den Aşura İstişare Toplantısı
Yemeğe çok yasıda saygın işadamı ve hayırsever katıldı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-11-2012 14:36 - 1405 Okunma

  Peygamber efendimizin biricik torunu, cennet gençlerinin efendisi Hz. İmam Hüseyin ve 71 yareninin Kerbela çölünde Yezid tarafından katledilişinin 1373. yıl dönümüne sayılı günler kaldı.  Caferider yönetimi geçtiğimiz günlede  Evrensel Aşura Matem Töreniyle ilgili bilgi vermek amacıyla düzenlediği toplantıda verdiği birifingin ardından dün akşam da Aşura istişare toplantısı düzenledi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen toplantıya çok sayıda saygın işadamı,alimler ve hayır severler katıldı.  Kur'anı Kerim okunmasıyla başlayan törende konuşan Caferider Başkanı Av. Sinan Kılıç; Aşura Merasi'minin önemine değinerek , bu matemin hazırlanmasında maddi ve manevi emeği geçen herkese teşekkür etti. Kılıç bu yılda her yıldan daha güçlü bir şekilde maddi ve manevi desteklerinizi eksik etmeyeceğinize olan inancım tamdır dedi. 

Toplantıda  kısa adı Cabir olan Dünya Caferi Alimleri Birliği Başkanı ve Bağcılar İmam Ali Camii İmamı Ş. Hasan Karabulut da, bu yolun zor ve çetin bir yol olduğunu, bedeller ödenerek bugünlere getirildiğini söyledi. Ehlibeyt için atılan her adımın mutlaka bir karşılığı olduğunu, bu nedenle yapılan yardımlarda cömert olunması gerektiğini söyledi.

Toplantıda konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, "Biz buraya İmam Hüseyin (as)'a minnet koymak için gelmedik, minnet altında geldik ki, bize lütfetti ve burada kendi Aşura'sına yardım yapma fırsatı verdi bize. Ya bu fırsatı vermeseydi? Bizim hiçbir başvuru ve beklentimiz olmamasına rağmen, dünya bu merasimi örnek merasim olarak görüyorsa, bu sizin gayretlerinizledir. Öyle çalışın ki, İmam Hüseyin (as) de sizin merasiminizi örnek kabul etsin, İmam Mehdi (af) sizin yasınıza ortak olsun, sizinle teselli bulsun." dedi.

 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-11-2012 14:36 - 1405 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım