Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Caferilerden Elektrik Kesintisine Büyük Tepki (Foto)
Bağcılar İmam Ali Camii’nin elektriğinin kesilmesine tepki gösteren Ehlibeyt Dostları Bağcılar İmam Ali Camii’ne giderek akşam namazını orada kıldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-08-2015 09:08 - 1602 Okunma

Bağcılar Müftüsünün tekfirci tutumu durmak bilmiyor. Güneşli Ehlibeyt Cami’nin borcu sebep gösterilerek kesilen elektriğiyle alakalı görüşmeye giden Güneşli Ehlibeyt Cami yönetimi’ne İran’a gidin diyen Müftü şimdi de Bağcılar İmam Ali Camii’nin aynı sebep gösterilerek elektriğini kestirdi.

Müftülüğün bu haksız kararına tepki göstermek için İstanbul’un dört bir yanından yüzlerce Ehlibeyt dostu akşam namazına Bağcılar İmam Ali Camii’ne akın etti. Yüzlerce Ehlibeyt Dostu akşam namazını karanlıkta kıldı.

Mesele Elektrik Meselesi Değil Mekteb Meselesidir

Namazın ardından cami önünde CABİR Alimlerinden İbrahim Şeren bir konuşma yaptı. Şeren: “Bu saldırı Bağcılar İmam Ali Camii’ne veya Güneşli Ehlibeyt Camii’ne yapılmamıştır, bu saldırı bizim mektebimize yapılmıştır. Bu mesele elektrik meselesi değildir, bizim zulme boyun eğmemizi istiyorlar yoksa bu camiyi kendi imkanlarıyla yapan bu halk elektriğini de kendisi öder. Bizi kokuşmuş Yezidi zihniyetlere  teslim olmayacağız. Değerli Liderimiz Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ün de dediği gibi: “Bize gidecek ülke göstermek kimsenin haddi ve hakkı değildir”. Uzaktan yakından buraya gelip bize destek olan Ehlibeyt Dostlarına çok teşekkür ediyoruz.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bölgenin Müftüsünün Takıntısıdır

Şeren’in ardından   Bağcılar İmam Ali Camii Dernek Başkanı Musa Şeren konuştu. Şeren: "5 yıl geriye dönük 20 bin lira Bağcılar Müftülüğü’nün ödeneği olmadığı için TEDAŞ istiyor. Biz de gittik görüştük. Kaymakamımızla da görüştük. Doğru bulmadığını söyledi bize. İbadet ederken zorlanıyoruz. Ezan okumuyoruz. Mumlarla namaz kılıyoruz. Bu şekilde devam ediyor. 35 yıllık camidir. 30 yılı Diyanet tarafından ödeniyor. Diğer illerde böyle bir konu yok. Her yerde Diyanet tarafından ödeniyor. Bağcılar Müftülüğü’nün aldığı bir karardır. Geriye dönük 5 yıllık elektrik istiyorlar. Talepleri; bizim camilerimizin Diyanet’e devrini istiyorlar. Olay bu yüzden. Bizden ara ara bu taleplerde bulunuyorlar. Bunun siyasetle de ilgisi yok. Bizim bölgenin müftüsünün takıntısıdır." Dedi.

Türkiye Vahabi Yurdu Olamaz

‘ Cami’nin Şii’si, Sünni’si olmaz’ , ‘Biz bir ümmetiz parçalanmayız’, ‘IŞİD’çi müftü istemiyoruz,  Vahabi Müftü Arabistan’a, ‘Türkiye Vahabi Yurdu olamaz’ sloganları atan Ehlibeyt Dostları okunan duanın ardından dağıldı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-08-2015 09:08 - 1602 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım