Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Caferilere yönelik planlı saldırılar sürüyor
Kundaklanan camilerin faiilleri halen bulunamadı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-09-2014 05:23 - 2984 Okunma

İstanbul- Geçtiğimiz aylarda Caferi vatandaşların ibadet ettikleri, Esenyurt'ta kundaklanan Allahu Ekber ve Muhammediye camii'nin ardından, dün de Büyükçekmece'de Caferi vatandaşlar tarafından inşa edilen Hz. Ali Camii 20-30 kişilik bir grubun saldırırısına uğradı.

Kundaklanan camilerin failleri bulunmadan,  Caferi camilerine yönelik üçüncü saldırıya, Caferi vatandaşların tepkisi büyük oldu. 

Büyükçekmece Muratçeşme Mahallesi'nde yapımı devam eden Hz. Ali Camii'ne "Burada Şii camisi istemiyoruz" diye bağıran bir grup taş ve sopalarla saldırdı.

Görgü tanıklarının anlattıklarına göre, mahalle muhtarının örgütlediği bir grup, öğle namazının ardından saldırı için harekete geçti. Hz. Ali Camii inşaat alanına gelen saldırganlar, şantiye kulübesinin camlarını kırdı; cami temelini taşladı.
 
Saldırı Caferileri Ayağa Kaldırdı

Olayın duyulmasının hemen ardından başta Türkiye'deki Caferilerin merkezi olan Zeynebiye'den ve İstanbul'un çeşitli bölgelerinden Büyükçekmece'ye akın eden yüzlerce Caferi vatandaş, cami inşaatında toplandı

Daha sonra olayın baş faili olan mahalle muhtarı Birol Bozkurt'un bulunduğu muhtarlık binasının etrafını saran Caferi gençler; "Şii Sünni kardeştir, bölücüler kalleştir, Caminin Şiisi Sünnisi olmaz, Lailaheillallah Muhammed Rasulullah, Camiye uzanan eli kırarız" sloganları atarak birlik mesajları verdiler.

Camii inşaatı çevresinde oturan mahalleli de  olaya tepki göstererek birlik mesajları verdiler.

Tepkilerin artmasının ardından mahalle muhtarı polis tarafından ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü. Olay yerine gelen Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürü, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun geçmiş olsun dileklerini ileterek saldırı yapılan bu camii hepimizin namusudur,dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Dünya Caferi Alimler Birliği Kurucu Başkanı Hamit Turan ise, Caferilerin hiçbir zaman fitne unsuru olmayacağını, ama saldırılar karşısında da asla tepkisiz kalmayacağını vurguladı.
 

Kaymakamlık ise olayı belediyeye bildirdi

 Muratçeşme Mahallesi Muhtarı Birol Bozkurt Büyükçekmece Kaymakamlığı’na dilekçe ile başvuruda bulundu. Kaymakamlık mahallelinin tepkisini Büyükçekmece Belediye Başkanlığı’na iletti.

Altında Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul’un imzası bulunan dilekçe’de şu ifadeler yer alıyor.

“Muratçeşme Mahalle Muhtarlığının muhavvel dilekçesinde, mahalle sakinlerinin Hz. Ali Camii yaptırma deneğinin yaptırmak istediği söz konusu camiiden rahatsız oldukları, mahallede söz konusu cemaatin bulunmadığı, anılan parselde caminin yapılmaması ve ilçemizin başka bir bölgesinde söz konusu camiinin yapılması ile ilgili talepleri yazımız ekindedir. Bilgi ve gereğini rica ederim”

Caferiler Tekfirci Grupların Hedefinde

Seçtiğimiz haziran ayında yine aynı bölgede Esenyurt Allahuekber Camii, temmuz ayında ise Esenyurt  Muhammediye Camii kundaklanmıştı. Öte yandan bu meşum saldırıların faillerin hala bulunamaması tekfirci zihniyeti cesaretlendiriyor.

Son yıllarda Caferilere yönelik çeşitli adlarla kurulan siteler üzerinden, Caferiler hedef tahtasına oturtulmakta. Siyasilerin kullandığı ayrıştırıcı dil, tekfirci gurupları cesaretlendirmekte ve planlı saldırıların sonu gelmemektedir.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-09-2014 05:23 - 2984 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım