Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Çavuşoğlu-Lavrov görüşmesi sonuçsuz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile mevkidaşı Sergey Lavrov, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da bir araya geldi. Taraflardan gelen açıklamalara göre görüşmeden bir sonuç çıkmadı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-12-2015 08:51 - 1627 Okunma
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile mevkidaşı Sergey Lavrov, dün Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) çerçevesinde bir araya geldi. Görüşmeden sonra taraflardan gelen açıklamalarda, görüşmenin sonuçsuz kaldığı anlaşıldı. Lavrov, yeni bir şey duymadıklarını söylerken; Çavuşoğlu, "Görüşme olgunluk içinde geçti" dedi. 
 
Görüşme, uçak krizinin ardından ilk yüz yüze temas olma özelliğini taşıyor. Kritik görüşme 40 dakika sürdü. Lavrov ve Çavuşoğlu, 24 Kasım'da Rus uçağının Suriye sınırında düşürülmesinden 1 gün sonra telefon görüşmesi yaptı ancak yüz yüze görüşmemişti.
 
Kommersant gazetesi Lavrov ve Çavuşoğlu'nun görüşmesine basının kabul edilmemesine ve protokol olarak bilinen görüşen yetkililerin el sıkıştığı bölümde bile foto muhabirlerinin görüntü alınmasına izin verilmemesine dikkat çekti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Rusya ile diyalog yoluyla bu sorunu, hatta krizi aşarız" demişti. Lavrov ise Belgrad'daki görüşmede ‘farklı şeyler' duymayı umut ettiğini ifade etmişti.
 
ÇAVUŞOĞLU: GÖRÜŞME OLGUNLUKLA GEÇTİ
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavutoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmesi sonrası açıklamada bulundu. Çavuşoğlu, "Olayın sıcaklığı sürüyor, üzüntümüzü dile getirdik. Hayatının kaybeden Rus pilot için başsağlığı diledik. İki dişişleri bakanına yakışır olgunlukla geçti. Farklı görüşler olması normal açıklıkla konuştuk. Diyalog kanallarının açık olması açısından önemli. İlk görüşmede sorunlar aşıldı demek gerçekçi olmaz. İki taraf da gerginliği tırmandırmak istemiyor. Eminim duygusallık geçtikten sonra aklıselim kazanır. Farklı görüşleri giderme arzusundayız. Şu anda Rusya’ya karşı aldığımız yaptırım kararı yok. Temennimiz mesnetsiz iddialarından vazgeçmeleri" dedi.
 
LAVROV: ÇAVUŞOĞLU'NDAN YENİ BİR ŞEY DUYMADIK
 
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinin ardından uçak konusunda yeni bir şey duymadığını bildirdi.
 
Lavrov gazetecilere şu açıklamayı yaptı: Çavuşoğlu ile ricası üzerine bir araya geldik. Yeni hiçbir şey duymadık. Türk Bakan, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı adımları bir kez daha doğruladı. Tüm normlar çiğnenerek bizim uçağımızın düşürüldüğü ilk günden itibaren söylediklerimizi doğruladık.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-12-2015 08:51 - 1627 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
09-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım