Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Cevdet Said: IŞİD'in İslamla alakası yok
IŞİD'in yaptıklarının İslam diniyle alakası olmadığını belirten Suriyeli düşünür Cevdet Said, İslam dünyasındaki yönetimlerin yanlış uygulamalarından dolayı Müslümanların eziyet çektiğini, ancak yakın zamanda büyük bir uyanış olacağını savundu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-12-2014 09:13 - 744 Okunma
 
Suriyeli düşünür Cevdet Said, Ortadoğu'daki gelişmelerle ilgili yaptığı değerlendirmede, İslam dininde zorlama olmadığını, IŞİD ve benzeri örgütlerin Müslüman ülkelerdeki yanlış yönetim anlayışlarından kaynaklandığını, bu tür örgütlerin İslam'a büyük zarar verdiğini söyledi. 
 
Özgür İrade Dergisi'ne konuşan Cevdet Said, İslam dininin davet ve ikna dini olduğunu hatırlatarak, 
"Hâlbuki zorlamayla, sertlikle ne iman ne de küfür olur. İslam davet ve ikna dinidir. Eğer kişiyi ikna edebiliyorsan İslam’ın hakikatlerine inanır ve her şeyini o yolda verir." dedi. 
 
MÜSLÜMANLAR İSTİŞARE ETMİYOR
 
İşte Said'in değerlendirmelerinden bazı bölümler: Eskiden krallar, yöneticiler çok büyüktü ellerinde büyük yetkiler vardı. Ancak bugün Batıya baktığımızda da Batı bu noktada büyük bir değişim gerçekleştirdi. Artık halklar söz sahibi oldu. Biz Müslümanlar ise birçok konuda olduğu gibi bu konuda da geri kaldık. Hâlbuki Müslümanların elindeki kitapta Şûra adında bir sûre var, Allah (c.c) Peygambere müminlerle istişare etmesini emrediyor. Peygamber efendimiz bu kuralı işletmiştir. Çıkacağı savaşlar hakkında ashabıyla istişare etmiştir. Bütün bunlar siyer kitaplarında yazılıdır. Peygamberin hayatına bakarsak Kur’an’ın istişare emrini nasıl işlettiğini görürüz.
 
"ZORLA SONUCA VARMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR"
 
Bugün İslam dünyasındaki cemaatler diğerlerine galip gelmekle iktidar olacaklarını zannediyorlar. İstişare ilkesini geliştirmiyorlar, hürriyet ve serbestliğe inanmıyorlar. Ancak bu şekilde bir istikrara ve sonuca varmak mümkün değildir. “Din’de ikrah yoktur” ayetinin içi boşaltılmıştır bugün. Güç ve kuvvet kullanarak, IŞİD ve benzeri harici grupların yaptığı gibi bir devlet kurulamaz, buna imkân yoktur. Çünkü kaba kuvvete dayalı şeylerle ne iman ne de küfür gerçekleşir. İnsanlar inanmadıkları bir şeyi kabullenmezler. Bu ilkeyi iyi kavramalıyız. İnsan tabiatı zorla bir şeyi kabullenmeme, içselleştirmeme üzerine yaratılmıştır.
 
"IŞİD'İN İSLAMLA ALAKASI YOKTUR"
 
Batı kendi içinde Demokrasiyi yerleştirdi. Seçimler yapılıyor. Kavga gürültü olmadan insanlar yöneticilerini seçiyor. Bizde ise bir diktatör ölünce hemen bunun yerine başka bir diktatör geçiyor. Biz bütün problemlerimizi Batıya yıkmakla kurtulamayız. Müslüman dünya aklını çalıştırarak kendini geliştirmeli. IŞİD’in yaptıklarının İslam’la alakası yoktur, sen insanlara zorla bir şeyi kabul ettiremezsin. Bu er-geç geri tepecektir. Bugün Avrupa devletlerinde askeri inkılâplar oluyor mu, olmuyor. Ancak Mısır’da oluyor çünkü orada Ezher şeyhi çıkıyor ve bu ayaklananları öldüren Allah’a yaklaşır diye fetvalar veriyor. Bu tür adamlar bizim içimizden çıkıyor maalesef. Bugün Müslümanların en büyük problemi Kur’an’ı ve İslam’ı olması gerektiği gibi anlamamış olmalarıdır. 
 
"ARAP DÜNYASINDA OLAYLAR HEP YANLIŞ YORUMLANIYOR"
 
Bugün Arap dünyasında doğru düzgün akıllı adam yok, olaylar hep yanlış yorumlanıyor. İkinci dünya savaşından sonra Avrupa’nın birçok merkezi şehirleri yerle bir edilmişti, adamlar sadece ülkelerini imar etmekle kalmadı, bugün bir araya gelip birleşik Avrupa’yı kurdular. 23 Arap devleti bugün bölük-pörçük vaziyette bırakın İslam devletini Birleşik Arap devleti dahi oluşturamadılar.
 
"İSLAM DÜNYASI UYANACAK"
 
Büyük bir uyanış var, kesinlikle sonuçta gelecek daha iyi olacak. Şahsen ben nasıl uyandıysam Müslüman toplumlar da uyanacak ve demokrasiyi, yani hürriyetleri savunup, serbestçe yöneticilerini seçecekler hiç değişmeyen liderlere tapmaktan veya tapındırmaktan vazgeçecekler. Müslüman dünya sonuçta benim söylediğime gelecek, halklar bütün bu olup biteni sorgulayacak, bu anlamsız savaşlara son verecekler.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-12-2014 09:13 - 744 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
02-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım