Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
CHP İl Başkanı'ndan Muhammediye Camiine ziyaret
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-07-2014 17:39 - 1255 Okunma

 Cumhuriyet Halk Parti (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Esenyurt’ta geçtiğimiz günlerde kundaklanan Muhammediye Camii’ni ziyaret etti. Camide incelemelerde bulunan Salıcı, “Türkiye’de bir mezhep kavgasını ya da Türkiye’de kardeş kavgasını ön plana çıkarmaya çalışan birileri olduğu kanaatindeyiz. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Biz kardeşiz biz dayanışmamızı her halükarda göstereceğiz. Aynı duyarlılığı İslam inancı üzerinden siyaset yaptığını söyleyen siyasi partilerden de bekliyorum” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İl Başkan Yardımcıları Hatice Almaca, Hüseyin Aksu, Bektaş Davutoğlu, Yüksel Mansur Kılınç ve Sinan Karahan ile birlikte geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayan Muhammediye Camii’ni ziyaret etti. Cami imamı Hamza Aydın’a ve cami cemaatine geçmiş olsun dileğinde bulunan Salıcı, olayın yaşandığı yerde incelemelerde bulundu. Bu sırada bazı vatandaşlar Salıcı’ya yaşanan olaylardan dolayı tedirgin olduklarını ve önlem alınması gerektiğini söyledi.

İncelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Başkanı Salıcı, Türkiye’de mezhep savaşı çıkartma gayretinde olanlar bulunduğunu belirterek, “Bizler bu oyuna düşmeyeceğiz. Caferi kardeşlerimiz bu ülkenin binlerce yıldır beraber yaşadığımız hep beraber aynı tanrıya ibadet ettiğimiz insanlarımız. Biz kardeşiz biz dayanışmamızı her halükarda göstereceğiz. Bugün Caferi camisine oldu yarın bir Sünni camisine olabilir ya da bir Sinagog’a da olabilir.

O zamanda biz aynı şekilde biz dayanışmamızı göstermeye devam edeceğiz” dedi. Diğer siyasi partilere de çağrı da bulunan Salıcı, “Burada Bizim gibi Cumhuriyet Halk Partililerin duyarlı olması anlaşılır. Ama ben daha fazlasını İslam inancı üzerinden siyaset yaptığını söyleyen siyasi partilerden de bekliyorum. Bizim gösterdiğimizden daha fazla duyarlılığı göstermelerini talep ediyorum. Eğer bu kardeş kavgası burada kapatılacaksa önüne geçilecekse ibadethanelerimiz hepimizin olacaksa bunu için toplumun bütün kesimleri bu konuda duyarlılık göstermesi gerekiyor” diye konuştu.

İslam dininde bütün ibadethanelerin kutsal olduğunu söyleyen Salıcı, “Hiçbir ibadethaneye saldırı dini inancımızda yoktur. Bu sadece camiler için cemevleri için geçerli değildir. Başka dinlerin ibadethaneleri için de geçerlidir. Bütün ibadethanelerin hepsi bu ülkede yaşayan inananların ya da inanmayanların hepimizin aynı Allah’a ibadet ettiği ya da hep beraber saygı duyduğu yerlerdir.

İbadethanelere yönelik herhangi bir saldırı hangi mezhebin hangi dinin ibadethanesi olursa olsun hep beraber karşısında durmamız gereken bir durum. Üstelik Muhammediye camisinde ekstradan bir olay var bir süre önce kendini bilmezler hoca efendiyi aslında şuanda Irak’ta ve Suriye’de yaşananları andırır bir şekilde tehdit ediyorlar.

Açık bir şekilde sizin burada yapmış olduğunuzu biz İslam dininde görmüyoruz diyorlar. Bunu şiddetle daha sonra ortaya koyacaklarını ifade eden sözler söylüyorlar. Kimin Müslüman olup kimin Müslüman olmadığını yargılama hakkı kimsenin değildir. İslam’da bir yarış o da kimsenin haddi değildir” dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-07-2014 17:39 - 1255 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım