Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Cihangiri: "Dış güçlere karşı Türkiye ile İran işbirliği yapmalı"
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri telefonla görüştü. Görüşmede, PKK-IŞİD- PEJAK gibi örgütlere karşı iki ülkenin işbirliği yapması gerektiğinin altı çizildi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-10-2015 09:04 - 783 Okunma
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri telefonla görüştü. Görüşmede, PKK-IŞİD- PEJAK gibi örgütlere karşı iki ülkenin işbirliği yapması gerektiğinin altı çizildi. 
 
İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu arayarak Ankara’daki terör olayında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. 
 
Başbakan Davutoğlu, Cihangiri ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ankara’daki terör saldırısının Türkiye dışında planlandığını ifade etti. 
 
Bölge dengelerinin hassas bir dönemden geçtiğinin altını çizen Başbakan Davutoğlu, “İki ülkenin terör örgütlerine karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini” vurguladı.
 
Telefon görüşmesinde Davutoğlu; “Terörizm bütün milletler için bir tehdittir. Teröristlerin bölgede bulunduğu bugün teröre karşı mücadelemizi yoğunlaştırmalıyız” dedi. 
 
IŞİD- PKK- PEJAK gibi örgütlere karşı mücadelede iki ülkenin işbirliğinin önemine vurgu yapan Davutoğlu, "Her türlü terör grubunun bölgedeki varlığına karşı işbirliği yapmalıyız. Çünkü bu işbirliği bölgenin istikrarı ve geleceği için hayli önem ifade ediyor" ifadelerini kullandı.
 
Cihangiri ise, İran ile Türkiye’nin terör gruplarına karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı. 
 
Bölgenin kritik durumunu dış güçlerin kötüye kullandığını söyleyen Cihangiri, “Bölgenin mevcut kritik durumu ve bu durumu kötüye kullanmak isteyen dış güçler; tüm bunlara bakarsak, iki ülkenin daha yakından işbirliğinin önemini görebiliriz" dedi. 
 
Cihangiri, Cumhurbaşkanı Ruhani’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği başsağlığı  mesajına ve BM Genel Merkezinde Ruhani-Davutoğlu görüşmesine değinerek, Davutoğlu’nu iki ülke ilişkilerinin gelişmesi ve güncellenmesi noktasında İran’ı ziyaret etmeye davet etti. 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-10-2015 09:04 - 783 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım