Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Çin'den Kuzey Kore sınırına askeri donanım
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-04-2013 11:22 - 845 Okunma

Çin ordusu, Kuzey Kore’yle sınır bölgelere tank ve askeri donanım sevk ediyor. İlgili istihbarat bilgisine sahip isimleri açıklanmayan ABD temsilcilerine atıfta bulunan Washington Times, sevkiyatı doğrudan Kuzey Kore tarafından yapılan açıklamayla ilişkilendirdi. Kısa bir süre önce Kuzey Koreliler, provokasyonlara “savaş zamanı kanunlarına” göre cevap vermeye hazır olduklarını belirtmişti.

Gazeteye bilgi veren kaynaklar, Çin Ordu birliklerinin sınır bölgelerine sevkiyatının daha mart ayının ortalarında başladığını ve sürecin halen devam ettiğini ifade etti. İstihbarat verilerine göre, Lyaonin bölgesinde ordu ve ağır topçu birliklerinin hareketi gözlenmekte. Sınır bölgesindeki şehirlerin üzerinde de çok sayıda savaş uçağı görülmeye başlandı.

Çin ısrarla Kore yarımadasının nükleerden arındırılmasını savunuyor. Ayrıca, Kore’nin nükleer programı ile ilgili tüm sorunları soğukkanlılık ve sabır göstererek görüşmelerle çözmek için ilgili tüm ülkelere çağrı yaptı.

Kuzey Kore balistik füzelerinin Rusya topraklarına düşme ihtimali bulunmuyor. Rusya Savunma Bakanlığı bununla ilgili olarak Kommersant’a açıklamalarda bulundu.

Savunma Bakanlığı sözcüsünün açıklamasında “Edindiğimiz bilgilere göre, Kuzey Kore’nin doğu kıyılarına Kuzey Kore füzesi sevkediliyor, ancak bu Rusya’ya yönelik hedef taşımıyor. Balistiklerin hesaplamaları da onun fırlatılması durumunda bizim topraklarımıza düşme ihtimalini yalanlıyorlar” denildi. O ayrıca ortaya çıkan durum nedeniyle hava savunma ve füze savunma sistemlerini savaş alarmına geçirmek için herhangi bir neden bulunmadığını söyledi.

Dün Güney Kore ve Japonya basını Kuzey Kore’nin ülkenin doğu kıyısına orta menzilli “Musudan” tipi füzelerin yerleştirildiğini duyurdu. Kaynaklardan biri olan Güney Kore hükümeti haber ajansı Yonhap, şu an için Pyongyang’ın füze fırlatmayı başlatmak için gerçek bir hazırlık mı yaptığı, yoksa sadece gücünü mü gösterdiğini söylemenin mümkün olmadığını belirtti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-04-2013 11:22 - 845 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım