Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Cizre'de gerginlik: 3 ölü 2 yaralı
Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H ve HÜDA-PAR üyesi bir grup arasında silahlı kavga yaşandı. Olaylarda 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-12-2014 21:48 - 1047 Okunma

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H ve HÜDA-PAR üyesi bir grup arasında silahlı kavga yaşandı.

Şırnak Valiliği, Cizre ilçesinde çıkan olaylarda ölenlerin sayısının 3'e çıktığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçede meydana gelen olaylar nedeniyle Cizre Devlet Hastanesine yaralı olarak getirilen Barış Dalmış'ın yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, "Ayrıca yoğun bakımda bulunan bir yaralının kimliği tespit edilememiştir" denildi.

Cizre'nin Nur Mahallesi'nde silah seslerinin gelmesi üzerine bölgeye ekipler sevk edilmiş, çıkan olaylarda Yasin Özer ve Abdullah Deniz yaşamını yitirmiş, Nedim Kültür, Hakim Budak ve Hekim Kasırga yaralanmıştı.

"Cizre’de bir provokasyon tezgahlandı"

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Konakaltı Kültür Merkezi'nde partisinin Muğla İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada çözüm sürecinin hızlandırılması tartışmaları yapılırken Cizre'de bugün yaşananların karanlık bir provokasyon olduğunu dile getirdi.Yüksekdağ, şunları kaydetti:

"Bugün Cizre’de yine karanlık bir provokasyon tezgahlandı. İki insanın yaşamını yitirmesine neden olan bir karanlık tezgahla, bir kışkırtma ve provoke etme saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Cizre’de bugün yaşanan budur. Sayın Abdullah Öcalan ve Kürt halkı bu sürecinin hızlandırılması için ve partimizi barış sürecinin bağlı bir şekilde yaşama geçebilmesi için bütün çabamız ve sorumluluk duygumuzla kendimizi ortaya koyarken bu kez de Cizre’de karşımıza bir saldırganlık pratiği çıkarılıyor. 

Kendisine HÜDA-PAR adı veren ve kendisini bir siyasi parti olarak adlandıran bir mekanizmanın, bir yapının bir kışkırtma makinesi gibi devreye sokulmasıyla yaşanmış bir olaydır bu gelişmeler. Biz bugün haklı olarak şu soruyu soruyoruz. 6-8 Ekim direnişi boyunca bu direnişin ve halkımızın haklı taleplerinin, haklı eyleminin ve bundan ortaya çıkan sonuçları ortadan kaldırmak için suçu, faturayı partimize yüklemeye çalıştınız. Partimizi hedef tahtasına oturttunuz. Irkçı, linç güruhlarının saldırı odağı haline getirdiniz. Bir linç ve provakasyon kampanyası yürüttünüz. Şimdi soruyoruz, Cizre’deki bu saldırı, bu kışkırtma hareketinin yaşanan ölümlerin sorumlusu kimdir?"

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-12-2014 21:48 - 1047 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım