Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Cumhurbaşkanı Gül'den mezhepcilik uyarısı
Mezhepçilik büyük tuzak
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-09-2013 11:27 - 1046 Okunma

  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye-Suriye sınırındaki radikal gruplar nedeniyle kaygı duyduklarını belirterek, "Bizim için bu büyük bir güvenlik tehdidi. Bu birinci derecede bizi ilgilendirir" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) zirvesi için ABD'ye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, New York'taki Türkevi'nde biraraya geldiği gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Başta Suriye ve Mısır'daki problemler olmak üzere Müslüman ülkelerin sorunlarını çözmede BM'nin yetersiz kaldığına dikkat çeken Gül, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın da etkisizliğine değindi. İslam dünyasının mezhepsel temelde büyük bir çatlamanın eşiğinde olduğunu vurgulayan Gül, 'Avrupa'nın Ortaçağ'da yaşadığını İslam dünyası şimdi yaşıyor' dedi.

Avrupa'nın Ortaçağ'da yaşadığını İslam dünyası şimdi yaşıyor. Sünni bir lider, diktatör olacak ses çıkarmayacaksın. Hak hukuk bilen Şii ile mezhebi yüzünden savaşacaksın. Ya da bir Şii her türlü gaddarlığı yapacak, sadece Şiilik adına onu tutacaksın. Bunlar ilkelliğin göstergesi. Bu büyük bir tuzak, bütün Ortadoğu için... Ayrıca bu grupların kendi içinde de bölünmeler var. Sünnilik içinde 3-4 parça çıktı. Ama bu bir iklim meselesi. Öncelikle o iklimi oluşturmamak gerekir. Onun için liderliklerin rolü çok büyük. O iklim oluşunca kutuplaşma ve cepheleşme hemen ortaya çıkıyor. Cepheler içinde cepheler doğuyor. Onun için bu tip şeylere girmeden önce çok düşünmek, her türlü çareyi denemek gerekiyor. Böyle bir ortama sürüklenmemek gerek.

Birleşmiş Milletler (BM) zirvesi için ABD'ye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, New York'taki Türkevi'nde biraraya geldiği gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Başta Suriye ve Mısır'daki problemler olmak üzere Müslüman ülkelerin sorunlarını çözmede BM'nin yetersiz kaldığına dikkat çeken Gül, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın da etkisizliğine değindi. İslam dünyasının mezhepsel temelde büyük bir çatlamanın eşiğinde olduğunu vurgulayan Gül, 'Avrupa'nın Ortaçağ'da yaşadığını İslam dünyası şimdi yaşıyor' dedi.
 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-09-2013 11:27 - 1046 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım