Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Depremzedeler İçin Zeynebiye'de Taziye Meclisi Düzenlendi
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 10 ili etkileyen meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybedenler için ve vefatının seneyi devriyesi olan Zeynebiye Camii İmamı Hüccetül İslâm vel Müslimîn Hamit Turan için, Caferi Âlimler Birliği (Câbir) Tarafından Halkalı Zeynebiye Camii’nde taziye meclisi düzenlendi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-02-2023 12:03 - 642 Okunma
Başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz,  Caferi Alimler Birliği (CABİR) Başkanı Seyyit Seccat Karakuş, Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği CAFERİDER Başkanı Hasan Babur, CÂBİR âlimleri ve Ehlibeyt dostlarının katılımıyla Ş. Muhammet Karaduman’ın Kur’an-ı Kerim tivaleti ile taziye meclisi başladı. 
 
Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, dava arkadaşı Ş. Hamit Turan ile geçen yaklaşık bir asırlık dostluğunu unutmadığını. Türkiye'de ve Irak’ta çok zor zamanlarda ve çetin koşullarda Ehl-i Beyt mektebine yapmış olduğu hizmetlerden bahsetti. Dava arkadaşı Ş. Hamit Turan’a Allah rahmet etsin, sevdikleriyle haşretsin inşallah. Özgündüz, depremde dolayısıyla vefat eden vatandaşlarımızın ailelerine baş sağlığı dileklerini iletti.
 
Özgündüz konuşmasında şunları söyledi; “Deprem ile birlikte kaybettiklerimizin sayıları 30 bine yaklaştı. Benim endişem daha fazlasındadır. Keşke bu sayıda da dursa razıyız.  Bunların cümlesine Allah gani, gani rahmet etsin. Geride kalanlara sabır versin. Geride kalan ne yapsın kendisi ne haldedir kimisi, hastanelerde, kimisi yağışın ve soğuğun altında açıkta Allah onlara dayanma gücü versin.
Ülkemize, milletimize ve Müslümanlara başka bu tür afetler yaşatmasın. Bizler bir şey yapmazsak Allah yine bir şeyler yapacak bu duamız kabul olmaz. Bizler deprem öncesi bir şeyler yapmalıyız ve depremlere hazırlı olmalıyız. Bu deprem Allah’ın belası değil bize bizim kendi amellerimizin ve kendi çürük işlerimizin sonucudur. Bunları bu kadar gösteren rabbim bizi uyarmak için daha ne yapsın. Milletçe tedbir almamız ve binalarımızı sağlam yapmamız gerekir.
 
ZEHRA ANA DERNEĞİ DEPREM BÖLGESİNE 22 TIR YARDIM MALZEMESİ GÖNDERDİ
 
Özgündüz; Zehra Ana Derneği hakikaten görüyorsunuz devlet kurumları bile onları takdir etti. Nizami bir şekilde organize olduklarını gördük. ZHGM gençlerini, kardeş grupları ve diğer gençlerimiz ilk günden bu güne kadar yardım sevkiyatını disiplinli bir şekilde gittiler orada da hizmetler verdiler. Depremzedelere götürülen yardım malzemelerini halka adilce paylaştılar. Bana gelen haberlere göre Kızılay bile Zehra Ana Derneği ekiplerine yardım malzemelerini teslim edip en iyi siz taksim ediyorsunuz. Çok güzel bir hizmet verdiler. Yardım edenlerden ve bu kurumları kuran sizlerden de Allah razı olsun. 
 
Gerçekten kurumlarımız çok zahmet altında çalışıyor. Zehra Ana Derneği ve gönüllerinden de Allah hepsinden razı olsun. Gece gündüz çalıştılar yüz akıyla hizmet verdiler. Sosyal medyada mezhepçilik yapanlara izin vermeyin Alevi’si Sünni’si yoktur hepsi bizim kardeşlerimizdir. Hepsi bu vatanın evlatlarıdır.  Vefat edenlere Allah rahmet etsin hayatta olanlara ve yaralılara Allah şifa versin. Sağlıklı olanlara da Allah sabırlar versin. Sizlerin acınızı paylaşıyoruz derdiniz derdimizdir. Gönlümüz ve kalbimizle sizlerin yanındayız.” dedi.
 
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ün konuşasından sonra 06 Şubat 2023 Pazartesi  günü merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 10 ili etkileyen  meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybedenler için ve 12 Şubat 2017 yılında Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ün dava arkadaşı, Hüccetül İslâm vel Müslimîn Şeyh Hamit TURAN'ın vefatının 6. yılı münasebetiyle Zeynebiye Camii’nde düzenlenen taziye meclisinde CABİR alimlerinin okuduğu Kur’an-ı Kerim ve Ehlibeyt dostlarının salavatları eşliğinde dua edildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-02-2023 12:03 - 642 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım