Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Destur! "Yavuz ismi kalacak'
Yıldırın, Yavuz katliamı yok dedi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 1 Yorum
27-06-2013 09:13 - 995 Okunma


Başbakan Erdoğan’ın Alevi açılımını yeniden gündeme getirmesinin ardında ilk ipuçları geldi. Başbakan bazı üniversitelere "Pir Sultan Abdal" ve "Hacı Bektaş-ı Veli" adının verileceğini söyledi. Fakat Başbakan Erdoğan'ın, 3. köprünün ismi için geri adım atmayacağı öğrenildi.

Milliyet'ten Fikret Bila'ya konuşan  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. Köprü ile ilgili açıklama yaptı.  yıldırım şunları söyledi;

"İsim konusunda bir geri dönüş olmaz. Ben gemiciyim. Gemici diliyle söylersem geri manevra olmaz. Gemicilikte bu manevra her zaman risk taşır. Ayrıca Yavuz Sultan Selim ismi çok yaygındır. İstanbul'da da Anadolu'da da birçok mahallenin adı, okulun adı, caminin adı Yavuz Sultan Selim'dir.
 
O nedenle ben bu konuda doğrudan bir reaksiyon almadım. Ayrıca bazı tarihçiler de örneğin Prof. Dr. Feridun Emecen'in arşiv belgeleri de bu iddiaların doğru olmadığını ortaya koyuyor.

Hatta oradaki olay, tarihçilerden aldığım bilgi, iki Türk sultanının birbirine horozlanmasının sonucunda olan bir olaydır. Sen mi güçlüsün ben mi güçlüyüm meselesinden farklı değil. İşi Alevi-Sünni katliamına dönüştürmek abartılı bir şey. Gerçekçilikle alakası yok."

Alevi açılımında başlayan ikinci adımla ilgili çalışmalar Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ başkanlığındaki bir heyetle başladı. başlayan çalışmanın ilk yapacağı Alevi açılımına dair bugüne kadar yapılanların dosya haline getirilmesi olacak.

Başbakan Erdoğan'la birlikte değerlendirilecek olan dosyanın içerisinde Alevi çalıştayları, Madımak Oteli'nin kültür merkezi haline getirilmesi, Alevi klasiklerini Türkçeye çevrilmesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabına Alevilik ve Bektaşilikle ilgili bölümler eklenmesi gibi konulara yer verilecek. Değerlendirmenin ardından yol haritası belirlenecek.

Nevşehir Üniversitesi'nin adının "Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi", Tunceli Üniversitesi'nin adının ise "Pir Sultan Abdal Üniversitesi" olarak değiştirilmesi gündeme geldi. Türkiye genelinde Alevi önderlerinin isimlerinin yaygınlaştırılması da planlanıyor.

'YAVUZ'DAN GERİ ADIM YOK

Ancak İstanbul'a yapılacak üçüncü köprüye "Yavuz Sultan Selim" adının verilmesi konusunda ise geri adım atılmayacağı belirtiliyor. Öte yandan, Alevi dedelere maaş düzenlemesi üzerinde çalışılmıyor çünkü Alevi önderleri bu konuya sıcak bakmıyor. Ayrıca cemevlerinin statüsü ile ilgili olarak uygun bir formül de aranıyor. .

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 1 Yorum
27-06-2013 09:13 - 995 Okunma
Yorumlar
ERCAN tarafıdan 29-06-2013 22:49:57 Tarihinde yazıldı
bile bile yaptınız tabi geri çekmezsiniz.
TABİ ÇEKMEZSİNİZ ÇÜNKÜ BİLİNÇLİ OLARAK TÜM İSLAM DEVLETLERİNDE OLDUĞU GİBİ TÜRKİYEDE DE SÜNNİ Şİİ SAVAŞINI BAŞLATMAK NİYETİNİZ . TABİ ÇEKMEZSİNİZ.
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım