Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Dışişleri'nden 'Kıbrıs' açıklaması
Kıbrıs ile ilgili açıklamada bulunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Müftüoğlu, "Kritik aşamada çok değerli bir fırsat kaçırıldı. Beşli konferansın tarihi gecikmeksizin belirlenmeli" dedi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-11-2016 09:21 - 1102 Okunma
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, İsviçre'deki Kıbrıs müzakerelerine ilişkin, Kıbrıs Türk tarafının tüm iyi niyetli çabalarına rağmen, sonuç alınamadığını bildirdi.
 
Sözcü Müftüoğlu, Kıbrıs konusunda İsviçre'de yapılan görüşmelere dair yöneltilen bir soruya karşılık, "Kıbrıs Türk tarafı ve Kıbrıs Rum tarafı arasında, Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde 20-21 Kasım 2016'da İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında gerçekleştirilen yoğunlaştırılmış görüşmelerden Kıbrıs Türk tarafının tüm iyi niyetli çabalarına rağmen maalesef sonuç alınamadı." yanıtını verdi.
 
Müftüoğlu, "Sürecin bu kritik aşamasında çok değerli bir fırsatın kaçırılmış olduğunu düşünüyoruz. Gelinen bu noktada, Kıbrıs Türk tarafıyla ayrıntılı bir durum değerlendirmesi yapılacaktır. Garantörlerin de katılımıyla gerçekleştirilecek 5'li Konferansın tarihinin gecikmeksizin belirlenmesinde ve bu arada görüşmelerin devamında fayda görülmektedir. Türkiye'nin Kıbrıs meselesine yaşayabilir bir çözüm bulunması yönündeki kararlılığı sürmektedir." değerlendirmesinde bulundu.
 
BM, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında yapılan müzakerelerde son turun önünü açacak toprak düzenlemesi konusunda uzlaşma sağlanamadığını açıklamıştı.
 
BM'den yapılan yazılı açıklamada, "Liderler (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis), üst düzey çaba göstermesine rağmen, müzakerelerdeki son turun önünü açacak toprak düzenlemesi konusunda uzlaşma sağlayamadı." ifadesi kullanılmıştı.
 
Açıklamada, iki tarafın, Kıbrıs'a dönerek sorunun çözümünü derinlemesine düşünme kararı verdiği bilgisi de paylaşılmıştı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-11-2016 09:21 - 1102 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım