Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Diyarbakır'da kutlu doğum etkinliği
Kutlu Doğum Haftası etkinliğini binlerce kişi katıldı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-04-2013 11:44 - 948 Okunma

 Diyarbakır Müftülüğü'nün Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Stadı'nda düzenlediği programa on binlerce vatandaş katıldı.

18 bin koltuğun bulunduğu tribünlerin yanı sıra saha ve çevresindeki alanda yer kalmadı. Yüzlerce vatandaş ise stad dışında kaldı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in yanı sıra bölgenin kanaat önderleri, parti başkanları, sivil toplum kuruluşlarının katıldığı program, Hz. Muhammed (s.a.v) salavatların okunmasıyla başladı.

 Salavatların ardından çift sela okundu. Seladan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan merhamet konulu görüntü izlendi. Ardından Mehmet Bilir, İshak Daniş ve Ali Tel tarafından Kur'an-ı Kerim ziyafeti sunuldu.
 Peygamber efendimizin insan onuruna büyük önem verdiğini anlatan Görmez, sahabe Zeyd'in İslam ordularının komutanı olmasının onun gözünde bir mahsuru olmadığını kaydetti.

Görmez, "Onun gözünde adaleti yerine getirme hususunda kendi kızı Fatıma ile Mahzun kabilesinden Fatma binti Esved arasında bir fark yoktur. Hiç kimse soyundan sopundan renginden dolayı asla hor görülemez. Aşağılanamaz hakir görülemez." şeklinde konuştu.
Cahiliye döneminde kalan bazı şeylerin zaman zaman nüksettiğini anlatan Görmez, bunun Abbasi, Emevi ve Osmanlı'nın yıkılışın da nüksettiğini kaydetti.
Peygamber sevgisini içinde taşıyan müminin kendisi için istediğini kardeşi için de istemesi gerektiğini anlatan Görmez, şöyle devam etti: "Onun sevgisiyle yanan gönül kin intikam nefret bulundurmaz. Onun sevgisiyle bakan mümin masum bir insanın gözyaşı dökmesine razı olmaz. Hacer-ül Esved'e eli değdiği için o taşa elini süren hiçbir mümin eline silah olarak mümin kardeşine doğrultamaz."

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-04-2013 11:44 - 948 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım