Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Dünya Müslüman Kadınlar Günü Coşkuyla Kutlandı
Her yıl Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Hz. Fatıma (sa)’yı Anma ve Dünya Müslüman Kadınlar Günü görkemli bir törenle kutlandı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-02-2020 11:00 - 1708 Okunma
Türkiye ve Avrupa'nın en büyük amfi tiyatrosu Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen törene Türkiye Caferileri Selahattin Özgündüz başta olmak üzere, İstanbul milletvekili Şamil Ayrım, eski milletvekili Ali Özgündüz, İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Cevad Mabudi Fer, Irak İstanbul Başkonsolosu Saad Makki, El Mustafa Üniversitesi Türkiye Temsilciliği Rektörü Vahid Kaşani, İran Kevser İslami İlimler Enstütisi Öğretim Görevlileri, Zehra Ana Iğdır Temsilciliği görevlileri, Zehra Ana Avrupa Fahri Temsilcisi Sakine Göleli'nin yanısıra Zeynebiye camiasının tüm kurumları, Ehlibeyt alimleri, sivil toplım kuruluşları, siyasi parti temsilcilerinin yanısıra çok sayıda Ehlibeyt dostu katıldı. 
 
Bedir'den Kerbela'ya, Kerbela'dan Çanakkale'ye, Çanakkale'den günümüze tüm şehitler için saygı duruşu ve okunan istiklal marşının ardından açılan programın sunuculuğunu Ali Demirtekin ve Zehra Bayat üstlendi.
 
Tören, Caferi Alimler Birliği Üyesi ve Zeynebiye Camii alimi Ş. Ehed Talan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından ilk olarak Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin faaliyetlerini anlatan kurumsal tanıtım filmi izleyici ile buluştu. 
 
Klibin ardından ev sahibi olarak selamlama konuşmasını yapmak üzere Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Meftune Atam kürsüye davet edildi.
 
Söze katılımcıları selamlamak ve Hz. Zehra (sa)'nın kutlu doğumu dolayısı ile sevenlerine tebrik arz etmekle başlayan Atam sözlerine “Hz. Fatima'nın Nübüvvet hanesine güneş gibi doğuşuyla o kutlu  haneden saçılan İlahi Nur, tüm evreni kuşattı. Bugün bizlere O Nur'un etrafında toplanmayı nasip eden Rabb'imize hamd olsun.” diye başladı.
 
Sözlerine “Türkiyeli Ehlibeyt muhipleri olarak bizler Hz. Fatıma'yı kıymetli liderimiz Selahattin Özgündüz'den öğrendik. Yine Yüce Allah'ın inayeti ile dünyanın en nitelikli Aşura programını da Türkiye Caferileri olarak onun önderliğinde icra ettik. Liderimiz de şu an buradalar. Kendilerininde defaatle belirttikleri üzere, bu dava Zeynebiye'nin gayretli kadınlarının omuzlarında yükselmiştir.Nitekim Türkiye'de kurduğu Harekete “Zeynebiye” ismini vermesi de,hem İslam'da kadına verilen değere,hem de Liderimizin onlara duyduğu güvene atıf niteliğindedir.Kadınlarımız da her zaman bu teveccühe ve güvene layık olmak adına canla başla en az erkekler kadar mücadeleler vererek,  Zeynebiye Hareketi'nin bekası için çalışmışlardır.” diyerek devam eden Atam, dernek faaliyetleri hakında da katılımcıları bilgilendirdi.
 
Sözlerini noktalarken “Derneğimizi ziyaret ederek, tüm faaliyetlerimiz hakkında hiç çekinmeden bilgi alabilirsiniz. Zehra Ana Derneği sizin kurumunuzdur, bizler sadece bu kutlu yolun hizmetkârlarıyız. Allah bizleri ve sizleri bu hizmetlerden ötürü Hz. Zehra'nın bereket sofrasından nasiplendirsin.” diye konuşan Atam'ın konuşması sık sık alkışlarla kesildi.
 
Meftune Atam'ın konuşmasının ardından, tören Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin çalışmalarından esinlenilerek hazırlanmış kısa film gösterimi ile devam etti. Yardım faaliyetlerinin yer aldığı kısa film, salonda duygusal bir hava estirdi.
 
Kısa filmin ardından, sahneye davet edilen Zakir Volkan Yılmazer Ehlibeyt  deyişleriyle büyük beğeni topladı.
 
Ardından Küçükçekmece Müftüsü Mustafa Temel'in temsilcisi olarak törende bulunan Bağlar Beyazıt Camii İmamı Ömer Kurt kürsüye davet edildi. Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı adına Hz. Fatıma (sa)'nın doğumu ve Dünya Müslüman Kadınlar Günü'nü tebrik eden Kurt, “Hz. Fatıma ezelden ebede cennet annelerinin annesidir. Hz. Fatıma Resulullah efendimizin kızı, ilim kapısı Hz. Ali efendimizin eşidir. Hz. Fatıma cennet gençlerinin efendisi Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'in annesidir, kerbela kahramanı Hz. Zeyneb'in annesidir Hz. Fatıma. Hz. Fatıma edep ve hürmet timsalidir. Gönül isterki bizler her zaman onların güzelliklerinden bahsedelim, tarihte delili kesin olmayan ihtilaflı konuları gündemde tutup vahdete zarar vermeyelim. Yeni nesillerin arasında oluşabilecek husumet ve nefrete fırsat vermeyelim.” şeklinde konuştu.
 
Ömer Kurt'un konuşmasının ardından, Azerbaycan'dan törene katılan “Ehlibeyt Grubu” sanatçıları sahneye çıktı. Okudukları eserlerle salonu büyüleyen sanatçılar, programın coşkusunu arttırdı. 
 
Ardından kürsüye AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım davet edildi. Ayrım konuşmasında “Hoşgeldin cennet kadınlarının efendisi, 11 imamın anası, hakkın, masumiyetin ve imanın zirvesi Hz. Fatıma (sa)'dır. Kendisini anlatmaya kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir nurdur Fatıma. Hz. Fatıma peygamber efendimizin bizlere emanetidir; Rabbim bizleri onların yolundan ayırmasın.” dedi. Son olarak “Türkiye Caferileri Lideri Sayın Selahattin Özgündüz hocamıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten de Zeynebiye'de atılan her adım Türkiye genelinde büyük ses getiriyor. Birlik ve beraberliğimizin bozulmaması adına Ehlibeyt dostlarının arasında ikilik çıkarmak isteyen gruplara fırsat vermememiz gerekiyor. Gerek Aşura merasimi olsun, gerek diğer toplantılarımız olsun şahsen bunları çok önemsiyorum. Zehra Ana Derneğimize de bu program için çok teşekkür ediyorum. Allah, birliğimizi beraberliğimizi bozmasın.” diyerek sözlerini noktaladı.
 
Ayrım'ın ardından yapımı devam etmekte olan Zeynebiye Külliyesi'nin son durumu hakkında bilgi veren bir video klip sahnede gösterime sunuldu.
 
Klibin ardından, Zehra Ana'nın süpriz sahne gösterisi sunuldu. Ressam Abidin Yurdakul ve Furkan Yurdakul tarafından hazırlanan ve Hel Eta olayının anlatıldığı ışık gösterisi izleyiciye sunuldu. Sadece el feneri kullanılarak gerçekleştirilen ışık gösterisi büyük beğeni topladı.
 
Gösterinin ardından kürsüye Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz davet edildi.
 
Alkışlarla sahneye çıkan Özgündüz, katılımcıları selamladıktan sonra tüm hanımların kadınlar ve anneler gününü kutladı. Özgündüz sözlerine “Güzel bir gün. Allah'ın nurunun misali, meseli, soyuttan somuta geçişi, Nur suresinde bahsedilen o nur, Allah nurunun örneği, Muhammed (saa), Ali, Fatıma, Hasan ve Hüseyin (as). Kur'an'da Allah kendi nurunu bunlarla örneklendiriyor. Meleklerin gıpta ettiği aba altında toplanan ailenin merkezi, Fatıma (sa). İnsanlık yaratılmadan önce nuru yaratılan; babasıyla, kocasıyla evladıyla Fatıma (sa). Necran hristiyanlarına karşı mübahaleye çıkan merkezde yine Fatıma, Adem'in Nuh'un tevessül ettiği Fatıma, Allan'ın Al-i Aba'yı tarif ederken, meleklerine tanıtırken, “Onlar, Fatıma, babası, kocası ve oğullarıdır” diye takdim ettiği Fatıma. “ Kainatı onların yüzü suyu hürmetine yarattım.” dediği Fatıma. Aişe Ümmüş Muminin'in naklettiğine göre, Fatıma geldiğinde kainatın evrenin övüncü Resulullah (saa), ayağa kalkıp, karşılayıp, elinden öpüp, kendi yerine oturttuğu Fatıma. Böyle bir Fatıma'yı etrafıyla tanıtmaya gerek yok; etrafı da onunla tanınıyor. Yani Resul'un kızı, Esedullah'ın zevcesi, şehitlerin ve neciplerin şahı Hasan ve Huseyn'in annesi yerine; Şah-ı Zenan'ın babası, kocası, oğulları demek daha doğrudur. Allah öyle tanıtmış, Kisa hadisinde öyle buyurmuştur. Fatıma, bizim anladığımız beşeri ölçülerden ziyade, hayatının merkezine koyduğu Allah'a olan iman ve aşkıdır. Davranışları da doğduğu günden dünyaya veda ettiği güne kadar hepsi bu minvalde devam etmiştir. Yani Allah'a olan iman ve hubbu hep Fatıma'nın dünyasının merkezinde olmuştur. Diğer her şey tali olmuştur. Onun içindir ki Allah'ın Resulu Fatıma'ya “Senin rızan Allah'ın rızasıdır, senin gazabın Allah'ın gazabıdır.” buyurmuştur. Yani Fatıma'nın rızası Allah'la öyle endeksli ki, mütekabildir. Rabbiyle tam anlamıyla bütünleşmek budur işte.” şeklinde konuştu.
 
Özgündüz'ün konuşmasının ardından tam kadro sahneye çıkan Zehra Ana Derneği yöneticileri, Ressam Abidin Yurdakul tarafından çizilerek derneğe hediye edilen tabloyu, Türkiye Caferileri Selahattin Özgündüz'e hediye etti.
 
Yönetim kurulu üyeleri adına konuşan Ayten Olgun Özgündüz'e “Zeynebiyeli kadınlar olarak her zaman arkanızdayız. Bu güzel ve anlamlı günde derneğimize hediye edilen bu tabloyu size hediye etmek istiyoruz. Allah Al-i Aba'nın hatırına sizi sevenlerinize çok görmesin.” dedi. Bu jest karşısında duygulanan Özgündüz teşekkür ederek “Sizlerin bu teveccühü bana bütün dertlerimi unutturuyor. Allah sizleri kötülerden ve kötülüklerden korusun dedi. Ardından Hz. Fatıma (sa)'nın kutlu doğumu ve anneler günü dolayısıyla annesinin de anneleri gününü kutlayan Özgündüz, alkışlar arasında kürsüden inerek izleyiciler arasında bulunan annesinin elini öptü. Bu sahne katılımcılar tarafından alkışlar ve göz yaşları eşliğinde izlendi.
 
Program, yapılan kutsal mekan çekilişlerinin ardından son buldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-02-2020 11:00 - 1708 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
15-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım