Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Dünya Suriye Konusunda Aldatılıyor
Esad çöküyor yalanı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-12-2012 11:03 - 966 Okunma

 Independent gazetesinin Ortadoğu uzmanı yazarı Patrick Cockburn Şam’dan gazetesi için kaleme aldığı son yazısında, Suriye’deki savaşla ilgili gelişmelerin uluslararası kamuoyuna yanlış aktarıldığını iddia etti.

Uluslararası kamuoyunda ‘iyilerle, kötüler arasında bir savaş’ şeklinde çizilen savaş resminin doğru olmadığını belirten Cockburn, ‘Esad yönetiminin devrilmek üzere olduğu’ yönündeki haberlerin de yanlış olduğunu yazdı.

Cockburn yazısının başında son günlerde Suriye kamuoyunda büyük ses getiren ancak ana akım medyada fazla işlenmeyen dehşetengiz bir videoya değindi.

Videoda Suriyeli muhalifler küçük bir çocuğa sivil bir kişinin kellesini kestiriyor.

Çocuğun pala darbelerinden sonra büyükler yerde yatan kişinin başını bedeninden kopartıp tekbir getiriyor.

Ordunun strateji değişikliği

Cockburn Suriye savaşı dönemindeki en korkunç videolardan biri olduğunu söylediği bu videonun, ülkedeki bazı Sünni militanların etnik nefretini gösterdiğini belirtiyor ve bu olayın Irak’ta El Kaide militanlarının yaptığı eylemlere benzediğinin altını çiziyor.

Cockburn 130 ülkenin Suriye Devrimi ve Muhalif Güçler Ulusal Koalisyonu’nu Suriye halkının meşru temsilcisi olarak tanırken Amerika Birleşik Devletleri’nin aynı dönemde Suriye’deki isyancı gruplardan El Nusra Cephesi’ni terörist örgütler listesine aldığını hatırlatıyor.

Yazar, bu örgüte yönelik ABD’nin terörizm suçlamalarıyla Suriye yönetiminin terörizm suçlamalarının aynı olmasının paradoksal bir durum yarattığını da belirtiyor.

10 gündür bulunduğu Şam’da, yabancı medyanın ve yabancı liderlerin verdiği bilgilerle bağdaşmayan, farklı bir Suriye resmiyle karşılaştığını belirten yazar, ‘Esad yönetiminin yıkılmanın eşiğinde olduğu’ bilgisinin de doğru olmadığını belirtiyor.

Cockburn’e göre Suriye ordusu bir strateji değişikliğine giderek savunma gücünün az olduğu, kentlerden uzak kesimlerinden çekildi ama bunun yerine kent ve kasaba merkezlerini savunmaya yoğunlaştı.

Esad yönetiminin diplomatik ve askeri açıdan güç kaybettiğinin doğru olduğunu belirten Cockburn bununla birlikte Libya’daki gibi bir uluslararası müdahale olmadığı takdirde yönetimin tam anlamıyla çöküşünün önünde uzun bir yol bulunduğunu söylüyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-12-2012 11:03 - 966 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım