Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Dünyanın Gözü Önünde Soykırım
Myanmar'ın batısındaki Arakan'da katliamlar sürüyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-07-2012 10:51 - 1112 Okunma

 

Myanmar'ın batısındaki Arakan bölgesinde Rohingya Müslümanlarına yönelik vahşet, dehşet verici boyutlara ulaştı. Genç kızlar tecavüze uğrarken, camiler ve evler içlerindeki kadın, çocuk ve yaşlılarla ateşe veriliyor. Binlerce Müslüman’ın zorla göç ettirildiği ülkede, küçük çocuklar elleri bağlanıp nehre atılıyor. Araka’nda sadece bir günde bine yakın insan vahşi yöntemlerle katlediliyor.

Arakan'da Müslüman köylerine elektrik verilmiyor,  cep telefonu yasak, kullananlara 6 ay hapis cezası var. Erkekler yakalanmamak için dağlara kaçıyor. Kadınlar tecavüze uğramamak için denize atlıyor.

İslâm Konferansı, Arap Birliği gibi birlikler kâğıt üzerinde var. Türkiye'den sivil toplum kuruluşlarından zaman zaman yardım gidiyor ama yetmiyor.

Güneydoğu Asya ülkesinde Budist çetelerce katledilen Müslümanlar şimdi de ülkelerinden sürgün edilmek isteniyor. Müslümanlar diri diri yakılarak katlediliyor, evlerinden ediliyor. Son olaylarda binden fazla Müslüman öldü, 90 binden fazla Müslüman evsiz kaldı. Ülkede Müslüman nüfusun yoğun olarak bulunduğu Arakan bölgesinde her gün tecavüzler, ev yakmalar, toplu sürgünler ve katliamlar gerçekleştiriliyor.

Durumu daha da trajik hale getiren nokta ise Bangladeş'in haziran ayından bu yana ülkeye sığınan mültecileri kabul etmiyor ve ülkede bulunan mültecileri de geri göndermeye başlıyor.

Bütün etnik unsurlar barış içinde yaşayacak" diyen ve bu sözüyle Müslümanların da desteğini alıp seçimleri kazanan eski cunta lideri, yeni Devlet Başkanı Thein Sein, verdiği sözden dönüp 'Müslümanları, isteyen ülkeye gönderebiliriz ' diyerek Arakan'daki 4 milyona yakın insanın sürgün edileceği mesajı verdi.   

Katliama Tepkiler

Hamaney: Batının 'insan hakları' yalan!

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ''Batılı ülkelerin insan hakları savunuculuğu iddialarının yalan olduğunun Myanmar'da Müslümanlara yönelik katliamlar karşısındaki sessizlikleriyle bir kez daha ortaya çıktığını'' söyledi. Ayetullah Hamaney, Kur'an-ı Kerim hafızları ve hocalarını kabulde yaptığı konuşmada Myanmar'da Müslümanlara karşı uygulanan şiddet eylemlerine değindi. Hamaney, ''Batılı ülkelerin, Myanmar'da binlerce Müslüman'ın katledilmesi karşısında sessiz kalmaları onların ahlâk ve insan hakları savunuluğu iddialarının yalan olduğunun bariz örneğidir'' diye konuştu. İnsanların, ''ahlâk ve maneviyatten uzak maddiyatçı Batı kültürü tarafından sömürüldüğünü'' belirten Hamaney, ''Batı kültürü, geçmiş asırlarda da her nereye ayakbastıysa neticesi fesat ve sömürü olmuştur'' ifadesini kullandı.

İran da, Myanmar'daki Rohingya Müslümanlarına yönelik şiddetin durdurulması için Birleşmiş Milletler'i harekete geçmeye çağırdı. İran devlet televizyonu, Myanmar'da Müslümanlara yönelik şiddet olaylarına ve katliama son verilmesi için İran yönetiminin uluslararası toplum, İslâm İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve BM nezdinde girişimlerini sürdürdüğünü duyurdu.

İslâm İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu da, Myanmar'daki Müslümanlara yönelik şiddet olaylarının önüne geçmek insan hakları örgütleriyle temasa geçeceklerini söyledi. Mısır'ın başkenti Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yle bir görüşme yapan İhsanoğlu, Müslüman ülkelerde yaşanan sıkıntıların ve Myanmar'da Müslümanlara yönelik şiddet olaylarını ele aldıklarını belirtti.

 İslâm İşbirliği Teşkilatı'nın Myanmar'daki sivil toplum kuruluşları ve bütün uluslararası insan hakları örgütleriyle temasa geçeceğini dile getiren İhsanoğlu, Myanmar'ın Arakan bölgesindeki Müslümanlara yardım gönderileceğini söyledi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-07-2012 10:51 - 1112 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
02-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım