Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ehl-i Beyt Şairi Yalçın hakka uğurlandı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-01-2014 08:50 - 1130 Okunma

 
Ömrünü Ehl-i Beyt'e adayan, Hüseyin ismini duyduğunda gözleri yaşaran, son nefesine kadar Ya Hüseyin diyen Kerbelayi Hüseyin Yalçın dün toprağa verildi.

   Son yolculuğunda vasiyeti yerine getirildi. Asri Mezarlığa yürüyerek ve sine vurularak götürülen Merhum Hüseyin Yalçın, ölmeden önce, eziyet çekenler hakkını helal etsin demişti. Törene katılanlar hakkımız helal olsun dediler.

  (Sefer ayının 28. Günü) 01-01-2014 Çarşamba günü hayata gözlerini kapayan  60 yaşındaki Hüseyin Yalçın’ın Merhum Babası Kerbelayi Nağı Yalçın’da yine Sefer ayının 28. Günü hakka teslim olmuştu.

 Merhum Hüseyin Yalçın’ın Cenazesi dün Hacı Hacer Camisinden alınarak önce belediye meydanına getirildi. Yıllarca o meydanda sine vurup Ya Hüseyin diyen Hüseyin Yalçın yine aynı meydandan hakka yürüdü.

Alimlerin duası, gençlerin sinezen nuhaları eşliğinde şehir mezarlığına yürünerek götürüldü…


   Yürüyen kütüphane olarak bilinen, derin ilmi bilgiye sahip olan Hüseyin Yalçın, İran’da düzenlenen şiir yarışmalarında kendi yazıp okuduğu şiirleri ile üç kez dünya birincisi seçilmiş, birbirinden değerli birçok eserin sahibiydi.
   Hz. Hüseyin matemini anlaşılır kılabilecek deste sözleri, dilden dile, elden ele dolaşmış, ülke genelinde yeni bir anlam kazanmıştır…
    Kerbelayi Hüseyin Yalçın’ın duygusal bir kişiliği vardı. Kibirli değildi. Ben Hz. Hüseyin nökeriyim derdi. Allah için nökerlikte etti… Hz. Hüseyin meydanlarda şehit olduğu için bizde meydanlarda olmalıyız derdi hep… O her zaman meydanda ve en önde yürürdü.
   Dün o soğuk havada toplumun her kesiminden yüzlerce insan sanki ona bir vefa borcu ödercesine mezarlığa kadar yürüdüler. Defin işleminde saatlerce beklediler. Cenaze merasiminde ilk konuşmayı Alimler Derneği Başkanı Veli Beder yaptı: “Hüseyin Yalçın aramızdan ayrıldı. Hz. İmam Rıza (as)’ın aramızdan ayrıldığı gün ayrıldı hem de… Gerip (kimsesiz) ağamıza, misafir yolluyoruz Kerbelayi Hüseyin kardeşimizi” dedi.
    Merhum Hüseyin Yalçın’ın yiyeni Hasan Avcı’da: “Amcam ölmeden önce şöyle demişti. ’50 günde zahmet çekenler oldu. Arayan soranlar oldu. Yardım elini uzatanlar oldu. Allah hepsinden razı olsun. Bu şeref bize Hz. Hüseyin sayesinde nasip olmuştur. Herkesten helâlık iste… Zahmet çekenler beni helal etsinler. Bilmeyerek, kasıt olmadan benden kalbi kırılanlar beni helal etsinler.” dediğini aktardı. Ve zahmet buyurup bu soğuk havada merhum Amcam’ın cenaze törenine katılan, hastalığında ilgi ve alakasını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum, haklarınızı helal edin” dedi.
      Merhum Hüseyin Yalçın’ın taziyeleri, Günışığı Derneği bitişiğinde kurulan çadırında kabul edilmektedir.
      Merhum Hüseyin Yalçın’a Yüce Allah’tan Rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz…

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-01-2014 08:50 - 1130 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım