Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
El-İbadi Ve Hekim, Ayetullah Sistani’nin Önemli Mesajını Desteklediklerini Açıkladı
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, önemli dini merciilerden olan Ayetullah Sistani’nin parlamento seçimleri hakkındaki mesajı ile ilgili yayınladığı basın bildiride, bu merciin duruşunu ve rehberliğini tam anlamıyla desteklediğini açıklayarak seçimlere geniş çaplı bir katılım gösterilmesini istedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-05-2018 09:38 - 537 Okunma
El-İbadi bildiride şu ifadelerde bulundu: ‘Ayetullah Sistani liderliğinde merciiyyetin Cuma namazı hutbesinde okunan duruşu ve yönlendirmelerini tam anlamıyla onayladığımı açıklıyorum. Cuma namazı, Irak’ın menfaatlerinin ve birliğinin korunmasını garanti eden tutum ve duruşların açıklandığı minberdir ve o minberden tarihi cihad-i kifayi fetvası çıkmıştır.’
 
Irak Başbakanı ayrıca şunları söyledi: ‘Özellikle seçimlere geniş çaplı katılım gösterilmesini ve doğru bir seçim yapılmasını istiyoruz. Yalancıların, suçlu ve diğer kişilerin tuzağına düşmemek için özellikle geçmiş hükümetlerde görevli olan kişiler olmak üzere seçim listeleri başkanlarının ve adaylarının tutumundan haberdar olunmalıdır.
 
Iraklılar temsilcilerini doğru bir şekilde seçmeli ve daha önce başarısız olmuş tecrübeleri tekrarlamaktan kaçınılmalı, terörizmden, mezhepçilikten, ayrımdan ve yolsuzluktan eser kalmayan aydınlık ve refah dolu bir geleceğe adım atmalıdır.’
 
Ayetullah Sistani’nin temsilcisi Abdülmehdi el-Kerbelai Cuma namazında Ayetullah Sistani’nin bildirisini okudu.
 
Bu bildiride, başarısız ve yolsuzlukta bulunan kişilerin seçimi, merciiyyetin bütün adaylara aynı gözle baktığı, seçimlere katılıp katılmama kararının Iraklılara ait olduğu ve herkesin şahsi olarak kararlarından sorumlu olduğu konusunda uyarılarda bulunuldu.
 
Aynı zamanda el-Hikmet Hareketi lideri Ammar el-Hekim de siyasi katılımcıları ve Irak halkını, değerli dini merciinin kamu malına zarar vermekle suçlanan kişilerin yeniden seçilmesi hakkındaki uyarılarına bağlı kalmaları konusunda uyardı.
 
El-Hekim yayınladığı bildiride şunları söyledi: ‘Siyasi sahnedeki ortaklarımızdan ve yine Irak halkından, gücün kötüye kullanılması ve yabancı müdahalelere karşı çıkılmasının önemi konusunda Cuma namazı hutbesinde söylenen şeylere bağlı kalınmasını istiyoruz.’
 
Ammar el-Hekim aynı zamanda seçimlerin şahsileştirilmesi, kabile çatışmalarının karıştırılması ve dini merciiyyetin adının suiistimal edilmesi hakkında uyardı.
 
El-Hekim, uygulanabilir hizmet, eğitim ve ekonomi programları çerçevesinde seçim listelerinin rekabetinin önemine değinerek, seçimlerde reklam ve sloganların artmasından kaçınılmasını istedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-05-2018 09:38 - 537 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım