Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
El-Kaide Yemen'de Suudi silahlı güçleri ile birlikte
Suudi Arabistan'ın Yemen'e 26 Mart 2015 tarihinden beri başlatmış olduğu saldırılarda istediği sonuca ulaşamayınca irtibatlı olduğu terör örgütlerinden yardım temin etmeye başladı. Yemenli bir askeri kaynağa göre, şu ana kadar 400 El-Kaide terör örgütü üyesi Aden'de Suudi güçlerince kurulan bir üsse konuşlandılar.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-11-2015 07:49 - 780 Okunma
Suudi Arabistan'ın 26 Mart 2015 tarihinden beridir başlatmış olduğu Yemen saldırısı hesaplanan sonuçlara ulaşamayınca tıpkı Suriye'deki gibi terör örgütlerinden alınan destekle mesafe katetme yoluna gidiliyor. Yemenli direniş güçlerinin gerçekleştirmiş olduğu saldırılar neticesinde zırhlı savaş araçları noktasında da kayıplar veren Suudi Arabistan Silahlı güçleri buna karşılık saldırılarına devam ettiği gibi El-Kaide gibi tekfirci terör örgütlerinden destek arayışına girdi. Daha önce de uçaklarla tekfirci savaşçıların Yemen'e nakledildiği yönünde haberler basında yer almıştı. 
 
El-Kaide Yemen'de Suudi Güçleri İle İşbirliği İçinde
 
Haber kaynakları, el-Kaide terör örgütü üyelerinden yüzlercesinin son dönemde Yemen'de Suudi güçleri kamplarına katıldıklarını bildiriyor.
 
Yemen Haber Ajansının bildirdiğine göre Yemenli güvenilir askeri bir kaynak dün yaptığı açıklamada çok sayıda el-Kaide terör örgütü mensubunun Aden şehrinde Suudi güçlerince kurulan üsse konuşlandıklarını bildirdi.
 
Adının açıklanmasını istemeyen söz konusu Yemenli askeri kaynak şu ana kadar 400 El-Kaide terör örgütü üyesinin bu üsse yerleştiğini ve söz konusu üste Suudi rejiminin 5 bin askerinin bulunduğunu söyledi.
 
Suudi rejimi ve müttefikleri 26 Mart 2015 tarihinde Yemen'e hava, kara ve deniz saldırıları başlatmış ve şimdiye kadar bu saldırılar sonucu çok sayıda Yemen sivil halkını katliam etmenin yanı sıra bu ülkenin temel alt yapısı, tesisleri, hizmet merkezleri, hastane, okul ve konutu tahrip etmiştir. 
 
Suudi saldırıları devam ederken Yemen halk güçleri Suudi tankını imha ettiler
 
Yemen'de Suudi rejiminin saldırılarına karşı Yemen ordusu ve Halk Komite güçlerinin kararlı direnişi ve eylemleri devam ederken,  Yemen halk güçlerinin dün  Necran bölgesinde Suudi rejimine ait bir tankı vurarak imha ettikleri  bildirildi.
 
Yemen devlet haber ajansına göre, Ensarullah hareketine bağlı halk güçleri ve Yemen ordusu birlikleri, Necran bölgesinde Suudi rejimi askerlerinin  toplandıkları  sırada  onlara   karşı  saldırı düzenledi ve saldırıda  Suudi rejimine ait bir tankın vurularak imha edildiği açıklandı.
 
Yemen halk güçleri ve Yemen ordusu, Asir bölgesinde de,  Arabistan'a ait kamu binaları ve askeri merkezleri hedef alarak saldırı düzenlediler.
 
Yemen güvenilir  kaynakların bildirdiğine göre, Suudi rejimi savaş uçakları Yemen'in Saede eyaletinin kuzey bölgelerini bombaladılar.
 
Yemen devlet haber ajansına göre,  Suudi rejimi savaş uçaklarının saldırıları sırasında ölü ve yaralı konusunda açıklama yapılmazken  yerleşim yerleri ve ekili arazilerin önemli hasar gördüğü bildiriliyor.
 
Bilindiği gibi Suudi rejiminin 26 Mart tarihinde Yemen'e   karşı başlattığı savaşta   bu  zamana kadar binlerce masum sivil  hayatını kaybederken  Yemen'in altyapı projelerinin de hedef olması sonucu önemli hasar  meydana geldi. Uluslararası toplum ise Yemen'de işlenen Suudi rejimine karşı duyarsız.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-11-2015 07:49 - 780 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
07-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım