Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
En güzel sabır budur
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: “Sabır iki çeşittir: Musibetler karşısında sabretmek. Bu iyi ve güzel sabırdır. Bundan daha iyisi ise Aziz ve Celil olan Allah’ın sana haram kıldığı şeylerden sakınma hususunda sabretmendir”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-04-2020 12:17 - 2605 Okunma
Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Ey Cebrail! Sabrın anlamı nedir? Cebrail (a.s.) şöyle dedi: Sabır, rahatlıkta sabrettiğin gibi sıkıntıda da sabretmendir. Zenginlikte sabrettiğin gibi fakirlikte de sabretmendir. Afiyet ve sağlık durumunda sabrettiğin gibi hastalıkta da sabretmendir. Sabırlı insan kendisine ulaşan belalardan dolayı yaratıklar nezdinde şikayette bulunmaz." (Mean'il-Ahbar, 261/1).
 
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Sabır, insanın bir musibete düçar olduğunda tahammül etmesi ve öfkesini yenmesidir." (Gurer'ul Hikem, 1874).
 
Resûlullah (s.a.a), kendisine, "Sabırlılar kimlerdir?" diye sorulunca şöyle buyurmuştur: "Sabırlılar, Allah'a itaat ve günahları terk etme hususunda sabredenlerdir. Onlar, helal ve temiz mal elde ederler, iktisatlı harcarlar, fazlasını Allah yolunda bağışta bulunurlar ve bu sebeple de kurtuluşa ve mutluluğa erişirler." (Bihar, 77/93/1).
 
İmam Sâdık (a.s), sabredenler ve sabretmeye çalışanlar hakkında sorulunca şöyle buyurmuştur: "Sabredenler farzları eda etme hususunda sabredenlerdir, sabretmeye çalışanlar ise haramlardan kaçınma hususunda sabredenlerdir." (a.g.e., 71/83/25).
Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Sabır hoşnutluktur." (Kenz'ul Ummal, 6499, 6518).
 
İmam Sâdık (a.s), "Sabredin ve sebat gösterin" ayeti hakkında şöyle buyurmuştur: "Farzları eda etme hususunda sabredin ve musibetler karşısında sebat gösterin." (el-Kafi, 2/81/3).
İ
mam Sâdık (a.s), bu ayet hakkında şöyle buyurmuştur: "Musibetler karşısında sabredin." (a.g.e, 2/92/19).
 
İmam Ca'fer (a.s), "Sabırdan yardım dileyin" ayeti hakkında şöyle buyurmuştur: "Sabırdan maksat oruçtur. İnsan bir bela ve zorluğa düçar olduğunda oruç tutmalıdır." (Nur'us Sakaleyn, 1/76/182).
 
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Sabır iki çeşittir: Musibetler karşısında sabretmek. Bu iyi ve güzel sabırdır. Bundan daha iyisi ise Aziz ve Celil olan Allah'ın sana haram kıldığı şeylerden sakınma hususunda sabretmendir." (el-Kafi, 2/90/11).
 
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Sabır iki türlüdür: Hoşlanmadığın şeylere karşı sabır ve sevdiğin şeylere karşı sabır." (Nehc'ul Belağa, 55. Hikmet).
 
Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Sabır üç çeşittir: Musibet anında sabır, itaat hususunda sabır ve günahları terk etme hakkında sabır." (el-Kafi, 2/91/15).
 
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Sabır ya musibetler karşısında sabretmektir, ya itaat hususunda sabretmektir, ya da günahları terk etme hususunda sabretmektir. Üçüncüsü ilk ikisinden daha üstündür." (Şerh-u Nehc'il Belağa-i İbn-i Ebi'l-Hadid, 1/319).
 
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Şehvet karşısında sabretmek iffet; gazap karşısında sabretmek cesaret ve günahlar hususunda sabretmek ise sakınmaktır." (Gurer'ul Hikem, 1927).
 
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Her kime Allah bir servet verirse akrabalarına yardımcı olmalıdır. Hakları eda etme ve musibetler hususunda nefsini sabretmeye zorlamalıdır." (Nehc'ul Belağa, 142. Hutbe).
 
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "En üstün sabır musibetin acılığı hususunda sabretmektir." (Gurer'ul Hikem, 2975).
 
Yine İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "En üstün sabır sevilen şey karşısında sabretmektir." (a.g.e., 3030). (Muhammed Muhammedî Reyşehrî, Mizanu'l-Hikmet). 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-04-2020 12:17 - 2605 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
21-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım