Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ensarullah: Suudilerin Sonunu Getireceğiz!
Bir süredir bölgesel bir askeri operasyonun hedefinde olan Yemen'de Suudilerle savaş hâlinde olan Şii direnişçilerden Ensarullah hareketi üyesi Fadıl el Mutaa, verdiği demeçte "Kalaşnikoflarla Suudların sonunu getireceğiz" dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-04-2015 09:37 - 680 Okunma
Sputnik'in haberine göre, Şii Ensarullah hareketi üyesi Fadıl el Mutaa, verdiği demeçte Yemen'deki durumun dünya basınına yansıyanın aksine sivilleri de çok etkilediğini söyledi. Kara operasyonunu durduran Suudlara güvenilmeyeceğini; taşlar ve kalaşnikoflarla Suudlara karşı savaşacaklarını belirten Mutaa, her tür kara saldırısına hazır olduklarını açıkladı.
 
Yemen'deki durumun sorumlusu olarak Suudları gördüklerini ve Yemen'deki her tür Suud eyleminin gayrimeşru olduğunu belirten Mutaa, ellerinde balistik füze olduğu iddialarını da sert bir dille yalanladı ve; "Suudlara, daha önce kimsenin bir diğerine göstermediği ölçüde bir sabır gösterdik. Neden Suudi Arabistan sınırı yakınlarında konuşlanmış Ensarullah'ı hedef almak yerine, sivilleri öldürüp kamu binalarını bombalıyorlar? Onların saldırılarına cevap vermedik çünkü bizim elimizde, onlarda olduğu gibi silahlar yok. Karşılarına, karadan saldırı gerçekleştirdiklerinde çıkacak ve sonlarını da, kalaşnikoflarla, taşlarla, elimizde ne varsa onunla getireceğiz. Topraklarımıza ayak bastıkları anda onlara gücümüzü kanıtlayacağız" dedi.
 
Mutaa, yalnızca kendinden başka kimseden medet ummayan özgür insanlara gereksinim duyduklarını ve sadece Suudlarla değil aynı zamanda El Kaide ile de savaştıklarını belirtti. Kendilerine yönelik saldırıda bulunan herkese karşı aynı kararlılıkla direneceklerini de ekleyen Mutaa, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne kayıtsızlıklarından dolayı tepki gösterirken, Rusya'ya teşekkür etti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-04-2015 09:37 - 680 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım