Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ensarullah’a yaptırım kararına Rusya vetosu
Körfez ülkelerinin Yemen’deki Ensarullah Hareketi’ne yaptırım uygulanması için BM Güvenlik Konseyi’ne sunduğu karar taslağı Rusya tarafından veto edildi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-02-2015 12:32 - 685 Okunma
Lübnan’da yayımlanan el-Ahbar gazetesi, Suudi Arabistan liderliğindeki Körfez İşbirliği Örgütü ülkelerinin Yemen’deki Ensarullah Hareketi’ne yaptırım uygulanması için BM Güvenlik Konseyi’ne götürdüğü teklifin Rusya’nın vetosuna takıldığını bildirdi.
 
Yemen’deki siyasi grupların Ensarullah Hareketi tarafından açıklanan anayasa bildirisine katılma veya ülkedeki yönetim boşluğunun doldurulması için başka bir çözüm bulma konusunda henüz herhangi bir anlaşmaya varamadığına dikkat çeken gazete, ABD ve Suudi Arabistan’ın Güvenlik Konseyi’nden çıkaracakları yaptırım kararıyla Ensarullah Hareketi’ne diz çöktürmeye çalıştığını yazdı.
 
Amerika, İngiltere, Almanya, İtalya gibi Batılı ülkelerle Suudi Arabistan ve bazı Körfez ülkelerinin Yemen’deki büyükelçiliklerini kapatmasını, Ensarullah Hareketi’nin siyasi geçiş süreci başlattığı Yemen’i yalnızlaştırma çabası olarak niteleyen gazete, Suudilerin bununla da yetinmeyerek konuyu BM Güvenlik Konseyi’ne taşıdığını bildirdi.
 
Haberde Körfez İşbirliği Örgütü ülkelerinin Ensarullah Hareketi’nin ülkedeki yönetim boşluğunu gidermek için başlattığı siyasi geçiş sürecini darbe olarak nitelediği ve Yemen’de yaşanan şiddet olaylarından Husileri sorumlu tutarak BM Güvenlik Konseyi’nden Ensarullah Hareketi’ne yaptırım içeren bir karar almasını istediği belirtildi; ancak Rusya’nın bu kararı veto ettiği ifade edildi.
 
Rusya’nın vetosundan sonra Ürdün ve İngiltere’nin Yemen konusunda Körfez İşbirliği Örgütü’nün karar taslağına benzer bir taslak hazırlamak için çalışmalar başlattığını belirten gazete, Rusya ve Çin’in de Batılı ülkelerin çabalarına karşı yeni bir Yemen politikası uygulamaya başladığını yazdı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-02-2015 12:32 - 685 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım