Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Erdoğan Hakaret Filmi İçin Konuştu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-09-2012 13:01 - 1030 Okunma

 

  Başbakan Recep Tayip Erdoğan, İslam dünyasının tepkisini çeken filmle ilgili ilk kez konuştu. "Hazreti Peygamber'e hakaret ifade özgürlüğü kapsamında ele alınamaz" diyen Başbakan, filmin provokasyona ve düşmanlığa yol açtığına dikkat çekti. Başbakan, İslam dünyasına önemli bir çağrı da yaptı.

"O Film En Sert Şekilde Kınanmalı"
 
Yalta Avrupa Stratejisi 9. Yalta Yıllık Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, İslam'a hakaret içeren filme sert tepki gösterdi. Başbakan, "Hazreti Peygamber'e hakaret ifade özgürlüğü kapsamında ele alınamaz. Bu filmi hazırlayanlar en şiddetli şekilde kınanmalıdır" ifadelerini kullandı.
İslam Dünyasına Sağduyu Çağrısı: "Pegamberimizin Vakarlı Çizgisine Sahip Çıkalım"
 
Libya'daki ABD büyükelçiliğine yapılan saldırıya da değinen Başbakan, Tüm dünya Müslümanlarına, ''İslamın değerlerine ve yüce peygamberin çizgisine ibretle, vakarla ve sağduyuyla sahip çıkalım'' çağrısında bulundu.
Başbakan Erdoğan, "Dine hakaret de insanlara saldırmanın gerekçesi olamaz. İslam barış mesajı vermektedir. İslam terörü kınamaktadır. Kimse İslam dini adına hareket edemez ve Libya'da olduğu gibi saldırıda bulunamaz" dedi.
Protesto gösterilerinin masum insanlara zarar verdiğine dikkati çeken Başbakan, "Terörizmi ve suçsuz insanlara karşı gerçekleştiren şiddeti kınamalıyız. Bu hedefler çerçevesinde bir araya gelmeliyiz. Şiddete başvuran kişiler aslında bu provokasyon karşısında yanlış bir şekilde hareket etmemelidir" dedi.
 
Başbakan, Libya'daki yönetim boşluğuna da dikkat çekerek, şunları kaydetti:
 
"Libya'daki mevcut yönetim bir geçiş yönetimi, Meclis Başkanının yeni seçilmiş olması, Başbakanın 2 gün önce mecliste seçilmiş olması… Bu ciddi boşlukla bu sürecin aynı döneme rastlamış olması, aşırı uçların aşırı güçlerin böyle bir eylemi yapmasına herhalde zemin hazırladı. Bunu kovalayacaklardı. Biz uluslararası teröre birçok büyükelçisini feda etmiş ülkeyiz. Şu anda terörle mücadele etmekteyiz. Asla aşırı uçlara dünyanın neresinde olura olsun, hangi dine mensup olursa olsun ortak bir mücadele vermek zorundayız. Eğer bu mücadeleyi birlikte yürütemezsek tabi ki her zaman değişik ülkelerde değişik üzüntüler yaşayacağız. Ben Obama'nın da hazırlanan filmle ilgili olumlu bakmasını düşünmüyorum. Bu filmi hazırlayan düşünce onu tahrik unsuru olarak hazırlayan ve bunu da ifade eden bir aşırı uçtur. Bunun cezalandırılacağını düşünüyorum. Bu tahrik bu tür neticeleri doğurmuştur. Biz Libya'daki olayı şiddetle kınıyoruz, müşterek atılması gereken adımları da atmakta hazırız. Bunu taziye mesajımda da bildirdim."
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-09-2012 13:01 - 1030 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım