Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Esad - Celili Buluşması
Terör örgütleri İsrail'le ortak çalışıyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-02-2013 08:05 - 890 Okunma

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad  İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Said Celili ve ona eşlik eden heyeti kabul etti.

Genel olarak bölge gündeminin ele alındığı görüşmede iki taraf özellikle İsrail’in Şam kırsalında bilimsel bir kuruma bulunduğu saldırı ardından Suriye'deki durumlar ayrıntılarıyla masaya yatırıldı. El-Esad ve Celili aynı zamanda iki ülke arasındaki ilişkiler ve bu ilişkilerin muhtelif alanlarda geliştirilmesi konusunda Suriye ve İran’ın gösterdikleri özeni ifade ettiler.

Görüşmede İsrail’in Şam kırsalındaki Cemraya’da bulunan bilimsel araştırmalar merkezine saldırısının, İsrail’in Suriye'deki istikrarı zedelemek ve zayıflatmak için düşman dış güçler ve Suriye toprakları üzerindeki edatlarıyla işbirliğini ortaya çıkardığını belirtti.

Esad görüşmede Suriye’nin halkının bilinci, ordusunun gücü ve direniş seçeneğine bağlılığıyla halihazırdaki meydan okumalara, Suriye halkı ile tarihi ve uygarlık rolünü hedef alacak herhangi saldırıya karşı koyma gücüne sahip olduuğunu vurguladı.

Kendi yönünden Celili, İran İslam Cumhuriyetinin Siyonist düşmana karşı koymada direnişçi Suriye halkına tam desteğini belirterek, bölge güven ve istikrarını zedelemeyi hedefleyen komplo ve dış projelere karşı koymak için Suriye ile süregelen koordinasyona özen gösterdiğini ifade etti.

Celili, ülkesinin Suriye’deki krizin siyasi çözüm planı ile hükümetin bu planın aşamalarını uygulamak için attığı adımları takdirle karşıladığını vurguladı.

Saldırı İsrail'in Terör Gruplarıyla Birlikte Çalıştığını Kanıtlıyor

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid el-Muallim; Celili ile bir araya geldi.

20130203-155930.jpgGörüşmede Muallim İsrail'in Şam kırsalına düşen Memraya Bölgesinde Bilimsel Araştırmalar Merkezine bulunduğu saldırının; Suriye'de altyapı, bilimsel ve kalkınsal kurumların hedef alınmasında İsrail'in silahlı terör gruplarıyla birlikte çalıştığını ortaya koyduğuna vurgu yaptı.

Bu saldırının İsrail ile terör grupları arasındaki işbirliği ve koordinasyonun da bir kanıtı olduğunu belirten Muallim; ayrıca İsrail'in uluslararası kanunlar ve ilkelerine yönelik düşmanlığını gösterdiğine işaret etti.

Saldırıyı keskin bir dille kınayan Celili; İsrail'in düşmancı yapısını göstermesinin yanında; bölge güvenliği ve istikrarına büyük bir tehlike teşkil ettiğine kanıt oluşturduğunu vurguladı.

 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-02-2013 08:05 - 890 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım