Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Esad Malula kasabası'nda incelemelerde bulundu
Önemli mesajlar verdi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-04-2014 09:16 - 1444 Okunma


 Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad dün sabah saatlerinde Şam kırsalı Kalemun Bölgesinde Malula Beldesini ziyaret etti.



Sana'nın bildirdiğine göre Malula ahalisi ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı el Esad Mar Serkis ve Bahus Manastırında teröristlerin eylemleri neticesinde meydana gelen yıkım ve sabotaj hacmini inceledi. Teröristlerin bu eylemlerinin kendileri ve destekleyicilerinin kimliklerini yansıttığını belirten el Esad; özellikle de aynı anda insanı, taşı ve her şeyi hedef almalarıyla onların vahşetlerini yansıttığını söyledi.

Teröristlerin beldede el koyup eylemlerinin ve vahşetlerinin hareket noktası ve ana karargahı haline getirdikleri Sefir Malula Otelini ziyaret eden el Esad orada ordu birliklerimiz ve Ulusal Savunma Güçlerinden birliklerle bir araya geldi. El Esad burada teröre karşı ayaklanan ve vatanını savunan herkesi selamladı.



Cumhurbaşkanı el Esad; ordu birlilerimizin teröre karşı savaşında sağladığı başarılar ve teröristlerin bir süreliğine ölüm ve yıkım estirdikleri beldelerde güvenliği yeniden sağlamalarına dikkat çekerken, tüm bunların vatan evlatlarının sivilleri ve askerleriyle bir olup halkın ordu etrafında kenetlenmesi sayesinde olduğunu belirtti.

Doğu Yarık’tan geçmesi ardından teröristler tarafından kastlı sabotaj eylemlerine maruz kalan Mar Takla Manastırını dolaşıp yıkım hacmini inceleyen el Esad; terörde ne kadar ileri düzeye giderse gitsin hiç kimsenin Suriye'nin insani ve medeni tarihini silmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

El Esad Malula Beldesinin Suriyeli diğer insani ve medeni işaretler gibi vatanı hedef alanların karanlık düşünceleri ve barbarlıkları karşısında direnmeye devam edeceğini belirtti. Aynı zamanda Suriyelilerin sahip oldukları medeniyetlere ışık tutma ve bu medeniyetlerin kanıtı olarak kalacağını ifade eden el Esad; tarihin ise Malula ve Suriye'deki diğer tarihi yerlerin maruz kaldığı saldırıları saldırganların karanlık ideolojileri ve tekfirciliklerinin bir kanıtı olarak kaydedeceğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı el Esad’ın Malula Beldesinden dönüşü sırasında Ayn el Tiyna Köyünden geçişi sırasında vatandaşlar etrafında toplanarak, maruz kaldığı terör saldırıları karşısında vatana desteklerini vurguladılar.



Kendi tarafından köydeki ulusal savunma güçlerini selamlayan el Esad; bu güçlerin ordu birliklerimizin yanında köylerini ve civar köyleri savunmalarının takdire şayan olduğunu belirtti. El Esad Ayn el Tiyna ahalisinin köylerini ve civar köyleri savunmada sergiledikleri yurtsever tutumun, onurlu Suriye halkının küçük bir portresini teşkil ettiğini ifade etti.

Sözlerine devam eden el Esad; Suriye toplumunun insan vücudu gibi tüm organlarının birbirleriyle dayanıştığını ifade ederken, insan vücudunda bir organın hastalanması halinde diğer organların seferber olup hasta organın yerini telafi ettiklerine işaret etti. Terör grupları ve destekleyicilerinin tüm çabalarına rağmen Suriye toplumu içinde ayırımcılığı ekemediklerine dikkat çeken el Esad; Ayn el Tiyna Köyünün Suriye'nin birçok bölgesindeki daha başka köylerin bir örneğini teşkil ettiğini belirtti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-04-2014 09:16 - 1444 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım