Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Esad, Suriye’de çözümün parçası’
‘Esad, Suriye’de çözümün parçası’ Ortadoğu İslam coğrafyasında Arap Baharı’nın doğurduğu terörist gruplar Batılı ülkeler için öncelikli sorun haline geldi. Düne kadar Suriye’de Beşar Esad’a karşı olan Batılılar şimdi ‘Esad’sız çözüm olmaz’ demeye başladı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-02-2015 13:00 - 730 Okunma
BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye’de herhangi bir çözümde Devlet Başkanı Beşar Esad’ın da yer alması gerektiğini söyledi. Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ile Viyana’da basın toplantısı düzenleyen Mistura, Esad’ın çözümün bir parçası olup olmayacağına ilişkin soruya “Esad halen Suriye’nin devlet başkanıdır, ortada bir hükümet var. Sonuçta Esad, çözümün bir parçasıdır” yanıtını verdi.
 
Kriz sürerse IŞİD kârlı çıkar
 
Mistura, Suriye’de çözüm bulunmaması halinde kârlı çıkacak tek tarafın IŞİD olduğunu vurguladı. Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz da aynı soruyu “Esad, ortaklarımızın gerçek dostu asla olamaz, fakat mevcut durumda radikal IŞİD’le mücadele etmek gerekir. Esad’ın pozisyonunu yeniden düşünmeye gerek yoktur” diyerek yanıtladı. Bu hafta Şam’da görüşmeler yapan De Mistura'nın 17 Şubat itibariyle BM Güvenlik Konseyi’ne bir rapor sunması bekleniyor.
 
BM kararından Suriye memnun
 
Öte yandan Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Güvenlik Konseyinin onaylamış olduğu, IŞİD ve Nusra Cephesi terör örgütlerinin çalıntı petrol ve tarihi eser satışı yoluyla sağladıkları finansın kesilmesine ilişkin 2199 nolu kararın Suriye tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti. Bölgede özellikle de Suriye ve Irak’ta yaygınlık gösteren söz konusu terör örgütleri militanlarının iki ülkeye de sınırları olan Türkiye ve Ürdün topraklarından sızdıklarının altını çizen Caferi, bu terör örgütlerinin yabancı devlet istihbarat birimleri tarafından desteklenmeleri sonucu büyüdüklerini hatırlattı. Caferi, ne Washington ne de başka taraflar Suriye ve Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın teröre karşı mücadeledeki rolünü inkar edemez. Biz terörle mücadele alanında işbirliği yapmaya hazırız ancak işbirliğinin iki yüzlülükten uzak ve gerçek bir işbirliği olmasını isteriz" dedi.
 
Yenimesaj
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-02-2015 13:00 - 730 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
03-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım