Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Esad’ın erken istifası gündemimizde yok
Esad meşru devlet başkanıdır
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-09-2013 08:14 - 766 Okunma

  Suriye Dışişleri Bakanı Valid Muallem, Devlet Başkanı Beşar Esad’ın erken istifası konusunun gündemde olmadığını açıkladı.

BAE televizyonu Sky News Arabia’ya demeç veren Muallem, “Esad, 2014 yılı ortalarında yapılacak devlet başkanlığı seçimlerine kadar Suriye’nin meşru devlet başkanı olarak kalacak. Kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Esad’ın gelecek seçimlerde aday olup olmayacağı sorusunu yanıtlamayı reddeden Suriyeli bakan, hükümetin Cenevre-2 konferansına katılmaya ve muhalefetle diyaloga girmeye hazır olduğunu teyit etti.

Öte yandan Batı ve bazı Arap ülkelerin desteklediği başta Ulusal Koalisyon olmak üzere dış muhalefeti sert bir şekilde eleştiren Muallem, “ABD’den Suriye’yi vurmasını talep ettiğinde Suriyelilerin gözünden düştü.” ifadesini kullandı. Bakan, Suriye’nin iç muhalefetinin ise ulusal çıkarları savunduğunu ve Cenevre-2 konferansında temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu başkanı Ahmed Carba ile görüşerek ülkenin diğer muhalif güçlerine ulaşıp Cenevre-2 Konferansı'na tek heyetle katılmalarını tavsiye etti.

Ban Ki-moon, son 2,5 yılda yaşanan çatışmalarda savaş suçları işleyen kişilerin adalet önüne çıkarılmasının önemini vurguladı.

 

Esad: muhalefet silah bırakırsa diyaloga hazırız

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, hükümetinin silahı bırakmayan muhalefetle Cenevre-2 çerçevesinde müzakere yapmak niyetinde olmadığını açıkladı.

İtalyan televizyonu RaiNews24’e demeç veren Esad, “İsyancılar silahlıysa, bunlar muhalefet değil teröristler. Teröristlerle görüşemeyiz, ne El Kaide ve taraftarlarıyla ne de Suriye’ye askeri müdahale çağrısında bulunanlarla.” dedi.

Suriye lideri, “Silahı bırakırlarsa onlarla diyaloga hazırız.” diye ekledi.

Suriye hükümetinin Cenevre-2 konferansına katılımının kimlerle ve hangi düzeyde olacağını konferansın “bağlam ve kriterleri” belli olduktan sonra düşüneceğini ifade eden Esad, Şam’ın kimyasal silahları imha etme kararını BM Güvenlik Konseyi kararı yüzünden değil kendi isteğiyle aldığını vurguladı.

Suriye Devlet Başkanı, “Uluslararası Kimyasal Silahları Yasaklama Anlaşması’na Güvenlik Konseyi kararından önce katıldık.” ifadesini kullandı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-09-2013 08:14 - 766 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım