Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Esat Karşıtlığını Kabul Etmedikleri İçin Öldürüldüler
Huvla Katilamı Açıklaması ABD ve Rusya'dan açıklamalar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-06-2012 09:33 - 1155 Okunma

Suriye'nin İnsan Hakları Konseyindeki Temsilcisi Faysal el-Hamvi; Huvla katliamının işlendiği yöntemin faillerinin kim olduğunu kanıtladığını belirterek; bu katliamı işleyenlerin tekfirci, radikal ve sabotajcı gruplara bağlı teröristler olduklarını ifade etti.

BM’ye tabi İnsan Hakları Konseyinin Huvla Katliamının soruşturulmasına ilişkin oylamanın yapıldığı oturumda konuşan Hamvi; söz konusu teröristlerin işledikleri katliamdan ana hedeflerinin; farklı bileşenlerden ve mezheplerden oluşan bir toplumun yaşadığı bölgede fitneyi körükleme ve çatışmaları alevlendirmek olduğunun altını çizdi.

Yaşanan katliamda benzeri görülmemiş bir dehşet ve vahşetle çok sayıda masum insanın kurban gittiğine işaret eden Hamvi; Suriye'nin bu katliamı en keskin ve şiddetli ibarelerle kınadığını ifade etti. 

Suriye  soruşturma grubu başkanı tuğgeneral Kasim Cemal Süleyman’ın anlattığına göre Hula’da yaşamını yitirenler arasında silahlı grupları desteklemeyen  aileler vardı. General sakinlerin bir kısmının top ateşi sonucu öldüğü yolundaki iddiaları yalanlayarak ekspertizin sonuçları, böyle bir iddia yapmak olanağını vermiyor,dedi.

 ABD’nin Birleşmiş Milletlerdeki temsilcisi Syüzan Rays ise buna karşılık olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: Suriye yönetiminin açıklamaları yalandır. Şam’a inanmak için her hangi bir neden yoktur. Suriye’deki Birleşmiş Milletler  misyonu yöneticilerinin kesin delilleri olmadığı gibi bizzat  araştırma yapabilmeleri için gerekli araçları da yoktur.

Batı’nın pozisyonu, muhalefetin  adları açıklanmayan yerli temsilcilerinin ifadelerine dayalıdır. Bu kişiler sivil sakinlerin “Şabiha” hükümet yanlısı  grubuna bağlı savaşçılar tarafından öldürüldüklerini bildirdiler.

Rusya Şarkiyat enstitüsünden eksper Vladimir Sotnikov “Rusya’nın Sesi” radyosuna verdiği demeçte bu hususta şunları söyledi:

Suriye yönetimi temsilcilerinin 25 ve 26 Mayısta yer alan katliamın savaşçılar tarafından yapıldığı hususundaki açıklamaları manasız değildir. Bugünkü durumda yalan söylemek, askerler ve yönetim için tamamen anlamsızdır. Her halde bu kez  katliam gerçekten savaşçılar tarafından gerçekleştirildi. Ve söz konusu, her halde Suriye muhalefetinin en radikal kanadını temsil eden savaşçılardır.

Böyle olmakla beraber Hula katliamı, Batı tarafından Şam’a yeniden baskı yapmasına yol açtı. 10-u aşkın ülke tarafından Suriye Büyükelçileri sınırdışı edildiler. ABD ve Avrupa Birliği dün Suriye’ye yeni yaptırımlar uygulamaya başladıklarını açıkladılar. Bu adımlar, Şam’ın Hula katliamı konusunda yaptığı  araştırmanın ilk sonuçlarının niçin Batı tarafından hemen reddedildiğini gösteriyor.  Gerçek, Batı versyonuna aykırı gelebilir. Ve Batı politikacıları Hula kasabasında gerçekte ne gibi olaylar yer aldığını bilmek istemiyorlar artık.

ABD Savunma bakanı Leon Panetta  bugün yaptığı konuşmada Amerikan ordusunun Suriye’deki askeri operasyona katılmasının olanak dışında olmadığı kanısını yineledi. Fakat Leon  Panetta’nın belirttiğine göre böyle bir şeyin olması için, Birleşmiş Milletler Güvenlik konseyinde ilgili kararın alınması şarttır. Bu da şimdilik olanak dışındadır. Rusya ve Çin eskisi gibi Suriye’nin işlerine silahlı müdahale yapılması olasılığını kesinlikle reddediyorlar. 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-06-2012 09:33 - 1155 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım