Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Evliyalar şahı Hz. Ali'nin 1412. doğum günü
Binlerce kişinin katılımıyla çoşkuyla kutlandı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-05-2013 10:28 - 3205 Okunma

İlim şehrinin kapısı, Şah-ı Velayet Hz. İmam Ali (as) doğumunun 1412. yılında görkemli bir törenle anıldı.

Bağcığılar İmam Ali Camii Derneği tarafından 26 Mayıs Pazar günü düzenlenen anma ve kutlama töreni,  Halkalı Arena Kültür Merkezi'nde yapıldı.


Binlerce kişinin katıldığı coşkulu kutlama programına,  Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Ayetullah-ul Uzma Seyyid Musevi Erdebili'nin temsilcisi H.Seyyid Muhammed Bagır Muhri, Caferi Âlimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut,  Caferider yönetim kurulu üyeleri, İran İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ateşesi Hasan Şabani, Almanya İmam Ali İslam Merkezi Başkanı Muhammed Mücahidi,  Uluslararası El-Mustafa Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Dr. Resul Abdullahi, Erdebilli Meddah Gulam Rıza Rahimi, Ehlibeyt alimleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.   
 

Kutlama töreni Ehlibeyt âlimlerinden Ş. Ali Can Görel'in okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılış konuşmasını yapan CABİR başkanı ve İmam Ali Camii İmamı H.Ş. Hasan Karabulut: "Dünyada en büyük ve en mutlu günlerden biri Hz. Muhammed'in en mutluğu olduğu gündür. Hz. Ali ömrü boyunca hep şirkle mücadele etmiştir, Hz. Ali tevhidin korunması için dünyaya geldi ve O, tevhid bayrağını dünyaya diken isimdir." dedi.  Karabulut,  konuşmasının sonunda Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezinin biran önce bitirilmesi için daha fazla gayret gösterilmesi gerektiğini de söyledi.  

 Törene katılanların büyük coşku ve sevgi gösterileri eşliğinde kürsüye çıkan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, güne ve gündeme dair bir konuşma yaptı.   


Özgündüz, Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) buyurmuştur ki, "Benim hanedanım olan Ali, Fatıma, Hasan, Hüseyin ile kimse kıyaslanamaz, bütün kâinat bu isimlerin hürmetine yaratılmıştır. Onlar kâinatın varlık sebebidirler." Ehlibeyt'in babası olan Hz. Ali (as) ile kimse mukayese edilemez." diyerek Ehlibeyt'in önemini misafirlere anlattı. Özgündüz, Hz. Ali'nin Kâbe’de doğum konusunu da değerlendirdi ve "Ali özeldir, Ali'den başka kimse Kâbe’de doğmamıştır." dedi. Özgündüz geçmişte birçok kez yaptığı çağrıyı bir kere daha yaparak “ bizim inancımızda Kur’an ve sahih sünnete aykırı ne varsa biz atmaya hazırız, sizlerde hazır mısınız?” diye sordu.

 Özgündüz gündeme dair konulara da değinerek, Suriye’de yürütülen savaşın Emperyaliz’le karşıtlarının savaşı olduğunu söyleyerek 29 ülkeden Suriye’ye sokulan eli kanlı terör şebekelerinin ülkeyi yıktığını, okulları ve fabrikaları tahrip ettiğini, sadece Alevileri değil, Sünnileri de öldürdüklerini söyledi. Özgündüz burada mezhep savaşı çıkararak bölgeyi büyük bir felakete sürüklemenin peşinde olan bu taşeron örgütlerin, sivilleri, çocukları da kalkan olarak kullandıklarını söyledi.

Özgündüz, Şii dünyayı zalime destek vermekle suçlayanlara seslenerek, Peygamber sahabesini mezardan çıkaranların, Osmanlının tarihi mirasını yakıp yıkanların, İslam adına ne varsa şirk diye yerle yeksan edenlerin, Siyonizm’in, Emperyalizmin safında direniş hattını, İsrail’in arzusu doğrultusunda yıkmak isteyenlerin, öncelikle aynaya bakmaları gerektiğini söylerdi. Özgündüz, “siz bunlarla aynı safta olmaktan utanç duymuyor musunuz ?” diye seslendi.

Selahattin Özgündüz Hz. Peygamberin dizleri ve omuzları üzerinde büyüttüğü torunu, Hz. Ali’nin kızı, Hz. Fatıma’nın naibesi Hz. Zeyneb’in mukaddes türbesine yönelik saldırılara da değinerek: “ Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz ettik, orası askeri bir alan değil, orası savaşılacak, silah doğrultulacak bir yer değil neden orayı yıkmak isterler! Oraya atılan her kurşun özelde üç yüz milyon Ehli beyt aşığının ve genelde bir buçuk milyar Müslüman’ın kalbine saplandığını söyledi. Herkes aklını başına alsın ve sabrımızı daha fazla zorlamasın. Alevi canların da izniyle söylüyorum 30 milyon alevi-Caferi oraya akar canımızı siper ederiz. Biz, Zeynebi ikinci kez esir vermeyiz diye konuştu.  
     

Konuşması sık sık tekbir ve salâvatlarla kesilen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz;  Bu ülkeyi yönetenlere, necip milletime söylüyorum, ABD –İngiliz- Siyonist uşağı tekfirci Vehhabi-Selefi tehlikesini artık görün. Sakın Tekfirci Vehhabi-Selefi oyunlarına kapılmayın birliğimizi dirliğimizi koruyalım, diyerek birlik ve beraberlik mesajıyla konuşmasını tamamladı.



Kutlama programına komşumuz İran’ın Erdebil kentinden gelen Ehlibeyt meddahı Gulam Rıza Rahimi’nin Hz. Ali’yi anlatan methiyelerine eşlik eden katılımcılar   salondaki coşkuyu artırdı.

Programda Ayetullah-ul Uzma Seyyid Musevi Erdebili'nin temsilcisi Seyyid Muhammed Bagır Muhri de kısa bir konuşma yaptı, bu büyük toplantıya takılmaktan büyük onur duyduğunu söyleyen Muhri , Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Her kim Âdem’in ilmini Nuh’un kavrayışını, İbrahim’in hilmini, Yahya b. Zekeriya’nın zühdünü ve Musa b. İmran’ın öfkesini görmek isterse Ali b. Ebi Talib’e baksın.” Hadisini aktararak Hz. Ali’nin faziletleri hakkında mesajlar verdi.


 Böylesine üstün ve yüce bir şahsiyetin Şia’sı olmak, insanın sırtına çok ağır sorumluluklar yüklemektedir.
Ancak Şiîliğin asıl manası Ali’nin düşüncesinin, yaşam tarzının, eylem biçiminin, Ali'nin cihat şeklinin ve tahammülünün takipçisi olmaktır diye konuştu.

Programda İmam Ali Camii Gençliği tarafından hazırlanan, İmam Ali Camii tanıtım filmi ile Zeynebiye Tv tarafından hazırlanan "Geçmişten günümüze Zeynebiye" isimli klip izletildi.



Programın son bölümünde 3. "Hayat Pınarı Bilgi Yarışması" ödül törenine geçildi.

CABİR Genel Sekreteri H. Ş. Musa Ayaztekin ödülleri böylesine anlamlı bir günde vermenin onurunu yaşıyoruz diyerek ödül alanları kutladı.  İstanbul’dan Tefsir dalında birinci olan Selahttin Artan’ın ödülünü Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz verirken,  bu dalda ikinci emirname dalında birinci olan  Zehra Atış Kaçan, Alican Ünlü,  Zeynep Atış, Vahit Çırıkka’nın ödüllerini de El-Mustafa üniversitesi temsilcisi Dr. Resul Abdullahi  ve Cabir Başkanı H. Ş. Hasan Karabulut verdi.

3. Hayat Pınarı Yarışmasında dereceye girenlerin isimleri şöyle:
Tefsir

1- Selahattin Artan, İstanbul
2- Muhammed Coşar, Iğdır
3- Zehra Atış Kaçan, İstanbul
4- Alican Ünlü, İstanbul
5- Esma Yüksek, İzmir

Emirname
1- Zehra Atış Kaçan, İstanbul
2- Muhammed Ali Güldoğuş, Tuzluca
3- Musa Kocaaslan, Malatya
4- MerziyeGüldoğuş, Tuzluca
5- Betül Kaya, Çorum

Münacaat
1- Zeynep Atış, İstanbul
2- Servet Polat, İzmir
3- Elanur Karadağ, Iğdır
4- Oğuzhan Bostancı, Iğdır
5- Vahit Çırıkka, İstanbul

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-05-2013 10:28 - 3205 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
16-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım