Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Fransa’da ırkçılık korkutucu boyutlarda
Fransa’da ırkçılık korkutucu boyutlarda Fransa Başbakanı Manuel Valls, Fransa'nın Ocak ayındaki terör saldırılarından sonra artık eskisi gibi olmayacağını belirterek, ırkçılık ve Müslümanlara karşı nefretin Fransa'da tahammül edilemez şekilde artış kaydettiğini söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-04-2015 10:42 - 794 Okunma
Fransa Başbakanı Manuel Valls, Fransa'nın başkenti Paris'in güneydoğusundaki banliyölerden Creteil'de hükümetin "Irkçılıkla mücadele planı"nı açıkladı. Fransa'nın terör saldırılarından dersler çıkarttığını kaydeden Valls, "Irkçı olmak bir suç işlemektir, hukukumuzda bunun yeri vardır. Herhangi bir şekilde tolerans gösterilmeyecek" diye konuştu. Fransa'daki yabancıların korkmamaları gerektiğini belirten Vals, Müslümanlara ilişkin ise, "Müslüman Fransızlar artık Müslüman olmaktan utanç duymamalıdır" ifadelerini kullandı. Başbakan Valls'in açıkladığı ırkçılıkla mücadele planı çerçevesinde yapılacak çalışmalar için 3 yıllık dönemde toplam 100 milyon avroluk bütçe ayrıldı. Toplam 4 aşamadan oluşan plan kapsamında gençlerin bilinçlendirilmesine öncelik verilecek ve ırkçı eylemlerle ilgili toplumda bilinç oluşturulmasına yönelik eğitimler yapılacak. Planın ikinci aşamasında internet kullanıcılarının ırkçı propagandadan korunmasına yönelik tedbirler bulunuyor. Valls, internetin bir özgürlükler ortamı olduğunu belirterek, "İnternet özgürlüklerin olduğu bir yer fakat hukuksuz bir bölge değil. Meşru olmayan içerikle mücadele etmek için İçişleri Bakanlığı bünyesinde bir birim oluşturulacak" diye konuştu.
 
Mağdur olanlar korunacak
 
Planın üçüncü aşmasında ırkçı eylemlere katılanların cezalandırılması öngörülüyor. Bütün ırkçı eylemlerin tespit edilmeye çalışılacağı plan kapsamında ırkçı saldırılardan mağdur olanlar korumaya alınacak. Irkçılıkla mücadelede dördüncü aşamada ise toplumun genelinin yabancı düşmanlığına karşı harekete geçirilmesi amaçlanıyor. Valls, toplumun harekete geçirilmesi için 2015 yılı yaz aylarında ulusal bir kampanya başlatılacağını da duyurdu. Paris'te 7 Ocak'ta Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve üç gün art arda devam eden üç ayrı terör saldırısında 17 kişi hayatını kaybetmiş, polisin operasyonlarında saldırıları düzenleyenler ölü ele geçirilmişti. Terör saldırılarının ardından Fransa'da Müslümanlara ait ibadet yerleri ve mezarlıklara yönelik saldırılarda büyük artış gözlenmişti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-04-2015 10:42 - 794 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
15-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım