Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Fransız Ebu Salman‘ kendi halinde bir Hristiyan’ken nasıl IŞİD’in celladı oldu?
Paris saldırılarının hemen ardından internette dolaşıma sokulan videoda konuşan IŞİD’li, bir sonraki tehdidin nereye yöneleceğini kestirmenin ne kadar zor olduğunu gözler önüne serdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-11-2015 09:21 - 683 Okunma
Paris saldırılarının hemen ardından internette dolaşıma sokulan videoda konuşan IŞİD’li, bir sonraki tehdidin nereye yöneleceğini kestirmenin ne kadar zor olduğunu gözler önüne serdi.
 
Reuters, kendisini ‘Fransız Ebu Salman’ olarak tanıtan militanın profilini aktardı.
 
Ebu Salman, Fransa’nın küçük bir kasabasında Hristiyan bir ailenin çocuğu olarak doğup vaftiz edilmiş. Ancak aile pek dindar değilmiş. Kiliseye gitmiyorlarmış.
 
Ebu Salman, İslam’ı yetişkinlikte seçmiş; ciddi bir motosiklet kazasını yaralanmadan atlattıktan sonra… Derken ılımlı Müslümanlardan da sıtkı sıyrılmış… Fransız değerlerina fazla uyum sağladıklarını düşünmüş… Sakalını kesmesini söylemeleri ve Afgan tarzı tişört giymemesini istememeleri hala aklında…
 
Gözü Suudi Arabistan’da açılmış
 
Kendi ifadesiyle, gözü, Suudi Arabistan’a yaptığı bir ziyaret sırasında açılmış. Orada, Vahabi okulunun kurucularından Muhammed İbn Abd al-Wahab’ın kitaplarını alıp okumaya başlamış Ebu Salman: “Bu kitaplar, İslam’a bakış açımı değiştirdi. Tek tanrıcılığı ve zorbalarla mücadeleyi o kitaplarda öğrendim.”
 
IŞİD militanı videoda daha sonra Suriye’deki bir eğitim kampına gittiğini, burada iki hafta boyunca ilahiyat, iki hafta boyunca da silah eğitimi aldığını anlatıyor.
 
Ebu Salman, Suriye ve Irak’taki ‘İslam Devleti’ni’ ve ‘Hilafet’i, bu unsurları yok etmek için uğraşan Kürt savaşçılara karşı korumakla görevlendirilmiş.
 
‘Aslanlar’ bir talimat uzakta
 
isid-video-salman21
Videonun sonunda, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Britanya Başbakanı David Cameron ve ABD Başkanı Barack Obama’nın görüntülerinin eşliğinde, Ebu Salman’ın Batı’ya bir de tehdidi var: “İslam Devleti’ne savaş ilan eden siz zalimler, bu savaş bundan böyle sizin aleyhinize dönüyor. Bilin ki Hilafet’in aslanları, sınırlarınızdan sadece birkaç kilometre uzakta…”
 
Batı’daki Müslüman erkekleri, Hilafet’e katılmaları için Suriye’ye, Libya’ya ve Afrika’nın diğer bölgelerine gitmeye de çağıran Ebu Salman şöyle bitiriyor sözleri: “Bilin ki hilafetin aslanları sizin şehirlerinizde, Paris’te, Fransa’da, Avrupa’nın tüm başkentlerinde. Yapmaları gerekenden, sadece bir talimat kadar uzaktalar.”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-11-2015 09:21 - 683 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
03-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım