Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Fransız Vahşiliğinde Son Nokta
Burası texas mı?
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-10-2012 08:56 - 1052 Okunma

 

 Fransa’nın Grenoble kenti yakınlarındaki Echirolles banliyösünde 2 gencin, ‘sadece bakışlarını beğenmedikleri’ için 20 kişilik bir sokak çetesi tarafından çekiç, balta sapı, golf sopası ve bıçakla linç edilmesi, Fransa’yı yasa boğdu. Hassas banliyönün örnek iki gencinin çete tarafından dövülerek feci şekilde öldürüldüğü Echirolles’e giden Cumhurbaşkanı François Hollande bir kadının, “Temizleyin buraları. Nerdeyiz biz? Burası Texas mı oldu?” haykırışlarıyla karşılaştı.
 
Fransa 3 gündür, sadece bakışlarını beğenmeyen bir grup sokak çetesi tarafından öldürülen Süfyan ve Kevin’in şokunu yaşıyor. Sürpriz bir gece ziyaretiyle Grenoble’a giderek Kevin ve Süfyan’ın ailesi ile görüşen Hollande, ailelere faillerin mutlaka bulunacağı sözünü verdi ve banliyölerde suç şebekelerine tolerans göstermeyeceklerini söyledi. Tam mahalleyi terkederken balkondan bir mahalle sakini kadın, “Benim de 19 yaşında oğlum var. Eğer bugün yaşıyorsa şans eseri yaşıyor. Nerede yaşıyoruz Sayın Cumhurbaşkanı, burası Texas oldu. Buradaki herkes size oy verdi. Temizleyin bu banliyöleri” diye konuştu. Sitedeki kadının haykırışları, Cumhurbaşkanı’nın gezisini canlı veren tüm televizyonlarda anında yansıdı. Hollande kadına, “Güvenliğiniz bizim garantimiz altında. Buradaki gençlere adalet, güvenlik ve başarı şansı getireceğiz” diye yanıt verdi.
 
Güvenlikte öncelikli bölge
 
Hollande’ın gece ziyaretinin ardından operasyon yapan Fransız polisi, tanık ifadelerine ve video kayıtlarına dayanarak iki asker kardeş ile 10 mahalle sakinini gözaltına aldı. Gözaltına alınanların, 16-24 yaşları arasında olduğu ve daha önce de şiddet nedeniyle poliste kayıtları bulunduğu belirtildi. Mahallede 2 psikolog ve bir doktordan oluşan kriz bürosu oluşturuldu. İçişleri Bakanı Manuel Valls de, “Bu suç cezasız kalmayacak. Devlet bütün gücüyle yurttaşlarının güvenliğini sağlayacak” dedi. Valls, bölgeyi güvenlikte öncelikli bölge ilan ederek, güvenlik önlemlerini artıracaklarını duyurdu.
 
Marsilya’dan Grenoble’a
 
Fransa’da geçtiğimiz hafta da Marsilya’nın kuzey banliyösünde uyuşturucu çeteleri arasında birbiri ardına yaşanan çatışmalarda 20’ye yakın kişi sokak ortasında infaz edilmişti. Yerel bir yönetici Marsilya’ya ordu müdahalesi istemişti. İçişleri Bakanlığı bölgede uyuşturucu çeteleri ile işbirliği yapan polisler dahil sıkı bir temizlik operasyonuna başladı. Operasyon çerçevesinde uyuşturucu şebekeleri ile ilişkide olan 4 polis memuru tutuklandı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-10-2012 08:56 - 1052 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım