Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
G-20 Zirvesinde neler konuşuldu
Putin, G-20’yi değerlendirdi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-09-2013 08:24 - 781 Okunma

 G-20 Zirvesi sona erdi. Liderler, Sankt Peterburg Zirvesi’nin sonuç bildirgesini kabul etti. 35 sayfalık belge, 20 bölüm ile önsöz ve sonuçtan oluşuyor. Metinde küresel ekonominin sürdürülebilir ve dengeli büyümesi, yeni iş yerlerinin oluşturulması, yatırımların desteklenmesi konularını içeriyor. Bazı bölümlerde, çok taraflı ticaretin geliştirilmesi, vergi kaçakçılığıyla mücadele dâhil vergilendirme sorunlarının çözümü ve uluslararası finans mimarlığı gibi sorunlara yer verildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dış müdahale olması durumunda Suriye’ye yardım edeceklerini açıkladı.

G20 Zirvesi’nin ardından basın konferansı düzenleyen Putin, Rusya’nın hâlihazırda de bu ülkeye yardım ettiğini belirterek, “Silah gönderiyoruz, ekonomik alanda işbirliği yapıyoruz.” dedi.

G20 Zirvesi oturumu sırasında Suriye’ye operasyonun yapılmasını ABD, Türkiye, Kanada, Fransa, Suudi Arabistan ve İngiltere desteklerken Rusya, Çin, Hindistan, Endonezya, Brezilya, Güney Afrika ve İtalya askeri harekete karşı çıkan ülkeler oldu. Putin, BM Genel Sekreteri ve Papa’nın da Suriye’nin vurulmasına karşı olduğunu belirtti.

Rusya lideri, Suriye’deki durumla ilgili olarak, ekonomi açısından bu zor dönemde Ortadoğu’da durumun istikrarsızlaştırılmasının dünya ekonomisine ağır bedeli olacağını vurguladı. Ortadoğu’daki durumun ekonomiye ciddi yansımaların olacağını söyleyen Putin, “Çünkü bu bölge, tüm dünya ekonomisini, en azından büyük kısmını enerji kaynakları ile temin ediyor.” dedi.

Suriye’ye karşı olası askeri operasyonun önemli ölçüde Kuzey Kore’nin nükleer programından vazgeçmesi sorununun çözümünü zorlaştıracağını belirten Rusya Devlet Başkanı, dünya genelinde kitle imha silahların yayılmasına karşı askeri operasyonlarla değil uluslararası hukuk normlarına koşulsuz olarak uyma yoluyla mücadele etmek gerektiğini kaydetti.

Mısır’a gelince Putin, bu ülkede durumun en kısa zamanda istikrara kavuşacağı umudunu dile getirdi. Rusya’nın Mısır’da tüm meşru hükümetlerle işbirliği yapacağını söyleyen Putin, Mısır’da politik durumun istikrarsızlaşması durumunda tüm Ortadoğu için tehlikeli sonuçları olacağı konusunda uyarıda bulundu.

G-20 Zirvesi’nin sonuçlarını değerlendiren Putin, küresel ekonomideki durumun beş yıl öncesine göre daha istikrarlı duruma geldiğini ancak risklerin devam ettiğini ifade etti. Her bir ülke için bütçe açığını azaltmaya yönelik orta vadeli planların kabul edildiğini dile getiren Rusya Devlet Başkanı, işgücü piyasası ile vergilendirmenin düzenlenmesi, beşeri sermayenin gelişmesi, altyapının modernizasyonu ve emtia piyasalarının düzenlenmesi için adım atılmasının zamanı geldiğini belirtti. Bu önlemlerin yatırımcıları reel sektöre, kalkınmaya yatırım yapması için teşvik edeceğini söyledi.

G-20 Zirvesi’nde ayrıca vergi politikası reformu konusunda prensip kararlar alındı. Putin, bu kararların Offshore şemalarının kullanımı da dâhil olmak üzere vergi kaçakçılığıyla mücadele amacıyla alındığını belirtti.
Zirvede ayrıca yolsuzlukla mücadele planı için ek maddeler onaylandı. Putin, özellikle bütçe nitelikli büyük yatırımları gerektiren uluslararası spor, kültür ve diğer etkinliklere hazırlık aşamasında yolsuzluk için fırsatları sınırlandırmak konusunda deneyim paylaşılması ile ilgili çalışmaları özel olarak kaydetti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-09-2013 08:24 - 781 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım