Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Gül, ABF ve Derneklerinin İftar Yemeğine Katıldı
Beklentilerini, dikkate almak da devletin görevidir” dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-07-2013 08:35 - 959 Okunma

Cumhurbaşkanı Gül, Alevi-Bektaşi Federasyonları ve Derneklerinin İftar Yemeğine Katıldı.

Alevi-Bektaşi federasyonları ve derneklerinin İstanbul’da düzenlediği iftar yemeğine katılan Cumhurbaşkanı Gül, toplantıya çok önemli yazarlar, fikir adamları, iş dünyası temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığını ifade ederek, “Böyle bir beraberlik görüldüğünde bu resim tüm Türkiye’ye moral verir. Bu bakımdan birbirimizin kıymetini bilelim ve daha büyük bir dayanışma içinde olalım” dedi.

İstanbul Polat Rönesans Oteli’nde gerçekleşen iftar yemeğine gelişinde Cumhurbaşkanı Gül’ü, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Anadolu Alevi-Bektaşi Federasyonları Başkanı Cengiz Hortoğlu, Adnan Polat ve Zeynel Abidin Erdem karşıladı.

“BU İFTAR YEMEĞİNE KATILMAKTAN MEMNUN OLDUM”

Cumhurbaşkanı Gül iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, iftar yemeğinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek toplantıyı düzenleyen İbrahim Polat ve Zeynel Abidin Erdem'e teşekkür etti.

Toplantıya geçen yıl da katıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, toplantının geleneksel hale geldiğini belirterek, Alevi-Bektaşi Dernekleri Federasyonları’nın Türkiye’nin bütün şehirlerinden bir araya gelmesine vesile olduğunu söyledi.

 Türkiye olarak bizlerin daha büyük bir dayanışma, birlik içerisinde olmamız hepimizin farkında olduğu bir gerçek. Onun için burada yaptığımız bütün konuşmalarda altını çizip, dikkati çektiğimiz konu bu. Cumhurbaşkanınız olarak yaptığım konuşmalarda özellikle bu konunun altını özellikle çiziyorum. Birbirimizi ne kadar çok anlarsak, kendimizi başkasını yerine ne kadar koyarsak, ne kadar empati yaparsak, o kadar çok bu ülke içerisinde dayanışmayı gerçekleştiririz” dedi.

Modern, gelişmiş demokrasilerin en önemli fonksiyonlarından birisinin, temel hak ve hürriyetleri garanti altına almak olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, “Ülkemiz içinde de bütün inançlara, bütün farklılıklara, bunlar İslam dairesi içinde olduğu gibi, ülkemizde çok az da olsa Müslüman olmayan vatandaşlarımız da var. Onlara da aynı şekilde yaklaşmak ve onları ve herkesi kucaklamak hepimizin en önemli vazifelerinden birisidir. Ayrıca, büyük İslam caddesi içinde farklı farklı mezheplerin, yorumların, anlayışların ve farklı farklı inançların olduğu da bir gerçektir. Bu çerçeve içinde baktığımızda, ülkemizdeki Alevi, Bektaşi vatandaşlarımızın beklentilerini, onların arzularını, gayet dikkate almak da devletin görevidir” dedi.

“MEMLEKETİMİZDE ASLINDA BÜYÜK BİR OLGUNLUK VAR”


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Hükümetin bu konularla ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, “Ben de zaman zaman yapılan değerli paneller ve konferanslarla ilgili bilgi alıyorum. Gerçekten çok değerli çalışmaların yapıldığını görüyorum. Memleketimizde aslında büyük bir olgunluk var. Bunların bir neticeye ulaştırılması da şüphesiz ki hepimizin arzusudur ve aynı zamanda da görevidir” dedi.

 Cumhurbaşkanı Gül, “Şunu unutmayalım ki, bu ülke hepimizindir. Hepimiz de eşit vatandaşlarız, hiç kimsenin üstünlüğü yoktur. Memlekete sahip çıkmanın, ülkeye sahip çıkmanın ve ülkede huzurlu bir ortamın sağlanmasında da hepimizin eşit sorumluluğu vardır. Daha yapacak çok iş var bu ülkede. Her ne kadar son yıllarda Türkiye hızlı bir kalkınma süreci içine girse de, büyüme süreci içinde olsa da gelişmiş ülkelerle, Avrupa ülkeleriyle mukayese ettiğimizde hala ne kadar mesafe almamız gerektiğinin herkes farkındadır. Bu açıkların kapatılması için ülkede huzurun, istikrarın olması da şarttır. Bunun için de birbirimize saygı ve sevgi yine birinci şarttır. Onun için bu buluşmaları çok önemsiyorum” dedi.


“BU RESİM TÜM TÜRKİYE’YE MORAL VERİR”

Cumhurbaşkanı Gül, toplantıya çok önemli yazarlar, fikir adamları, iş dünyası temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığını aktararak sözlerini şöyle tamamladı: “Böyle bir topluluk, böyle bir beraberlik görüldüğünde bütün Türkiye’ye moral verir. Bu resim bile bütün Türkiye’ye moral verir. Bu bakımdan birbirimizin kıymetini bilelim ve daha büyük bir dayanışma içinde olalım. Hepimiz kendi yurdumuzda, memleketimizde mutlu olalım, müreffeh olalım ve Türkiye’yi çok daha güçlü yapalım.”

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-07-2013 08:35 - 959 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
08-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım