Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Halkalı'da Hz. Mehdi Sevgisi (FOTO)
İmam-ı Zaman'ın (a.f) 1181. Doğum Yıldönümü'nde Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'ndeki törene binlerce kişi katıldı Törende İmam Mehdi (a.f) hakkında konuşmalar yapıldı, Zeynebiye'nin genç ve dinamik seslerinden Ali Kaçan ilahiler ve eserler seslendirildi ve salondaki Ehl-i Beyt dostlarından büyük alkış aldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-06-2015 14:48 - 3683 Okunma

İSTANBUL – Hidayet Önderleri'nin sonuncusu İmam Mehdi'nin (a.f) 1181. doğum yıldönümü, CAFERİDER'in her yıl geleneksel olarak düzenlediği programda binlerce kişinin katıldığı tören görkemli bir şekilde kutlandı.

Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören Zeynebiye Tv Müdürü Ali Demirtekin'in sunduğu program Ali Ekber Akdoğan'ın Kuran'ı Kerim tilavetiyle başladı.

Erdebilli Meddah Ali Dadaşzade Mukaddem ve Cafer İmannejad'ın, İmam-ı Zaman (a.f) hakkındaki ilahilerine vatandaşlar da salavat ve alkışlarla eşlik etti.

Zakir Gürkan Ülgen'in de Ehl-i Beyt sevgisi ve aşkını anlatan deyişleri ve eserleri salondaki Ehl-i Beyt dostları tarafından büyük beğeni topladı.

Törende, Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) Başkanı Av. Sinan Kılıç başkanlığında 'Mehdilik' konulu bir panel düzenlendi. Kılıç, açılış konuşmasında: “Mehdilik inancı, yeryüzünü kötülüklerden kurtarıp adalet ve özgürlükle dolduracak inançtır” dedi.

Panelde Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Erdebil Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynelabidin Saadeti, Dünya Caferi Alimler Birliği (CABİR) Başkanı Hasan Karabulut konuşmacı olarak yer aldı.

İSTANBUL – Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, “Her mümin, İmam Mehdi'nin (a.f) zuhurunu arzu eder. Zuhurla birlikte yeryüzünde ezen ezilen olmayacak, zalim mazlum olmayacak her yerde adalet olacak” dedi.

Özgündüz, İmam Mehdi'nin (a.f) 1181. doğum yıldönümü dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen kutlama programındaki panelde konuştu.

İslam kaynaklarında Mehdilik inancının ortak bir değer olduğunu belirten Özgündüz, “Kur'an ve sahih hadis ışığında doğruların arayışı içinde olmalıyız” ifadesini kullandı.

İmam Mehdi'nin (a.f) zuhur edeceğine ilişkin 400'den fazla sahih hadis olduğuna dikkati çeken Özgündüz, özgürlüğü, kurtuluşu, adaleti, bereketi beklemenin de sevap olduğunu kaydetti.

Özgündüz, İmam Mehdi (a.f) için yazılmış bir şiirden “Zülfikarlı ellerine, yüzündeki benlerine, mübarek kademlerine kurban eyle hepimizi, Allah'ım gönder gelsin Mehdi'mizi” mısralarını okudu.

- “Tercihimiz, seçilme hakkımıza saygı duyandan yana”

Özgündüz, gündeme ilişkin olarak da 7 Haziran'da yapılacak seçimleri ve süreci değerlendirdi.

Siyasi partilerin seçim çalışmalarının, propagandalarının doğal olduğunu kaydeden Özgündüz, “Hakaret etmeyi, toplumu germeyi, kutuplaştırmayı doğru bulmuyoruz” dedi.

Kişisel çıkarlar için toplumu germenin tehlikelerine dikkati çeken Özgündüz, tansiyonun düşürülmesi ricasında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden tartışma yapılmasını da doğru bulmadıklarını belirten Özgündüz, din istismarı yapılmaması gerektiğini kaydetti.

Camianın siyasi tercihinde özgür olduğuna dikkati çeken Özgündüz, “Genel tercihimiz, seçme hakkımız gibi seçilme hakkımıza da saygı duyanlardan yana olacaktır” ifadesini kullandı.

Kavmiyet ve mezhep adına fitne çıkaranların şeytanlara, emperyalizme, siyonizme hizmet ettiğini söyleyen Özgündüz, kardeşçe yaşamada kararlı olduklarını vurguladı.

Özgündüz, herhangi bir partinin ötekileştirilmesini de doğru bulmadıklarını belirterek, tüm partilere başarılar diledi.

- “Tekfirciliğin inancımızda yeri yoktur”

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran da konuşmasında ayet ve hadisler ışığında Müslümanların kardeşliğine vurgu yaptı.

Müslüman olduğunu söyleyen bir kimsenin hiçbir şekilde tekfir edilemeyeceğini anlatan Yaran, “Müslümanlar aralarındaki ihtilaflara rağmen kardeştirler” dedi.

Kendisi gibi düşünenler dışındakilerin kardeş sayılmayacağı görüşünü eleştiren Yaran, kıble ehli konusunda görüş belirtirken dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Yaran, “Zamanımızın en büyük hastalıklarından birisi de farklı düşünenleri tekfir etmek, onun İslam çizgisinin dışına çıktığını düşünmektir. Bu çok tehlikelidir” diye konuştu.

Tekfirci zihniyetin diğer insanların canına, namusuna ve malına kastettiğine dikkati çeken Yaran, “Bunların, İslam ile alakaları yok, başka yerlerden yönlendirildiklerini düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

'Benim dediğim tek doğrudur' anlayışının kabul edilemez olduğunu belirten Yaran, herkesin görüş ve düşüncesine saygının esas olduğunu dile getirdi.

Yaran, İslam'ın rahmet ve merhametini tüm dünyaya anlatmanın her Müslüman için görev olduğunu sözlerine ekledi.

- “Kan dökerek büyük olunmaz”

Erdebil Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynelabidin Saadeti ise günümüzde bütün insanların adaletle ve insafla yönetilecek bir dünyanın intizarı içinde olduğunu söyledi.

İmam Mehdi'nin (a.f) insanlık için bir umut olduğunu, zuhurla birlikte özgürlüğün ve adaletin esaretten kurtulacağını kaydeden Saadeti, “İmam Mehdi (a.f) insanlara can vermeye, zayıfları ve fakirleri kurtarmaya, sefa ve sadakati yeryüzüne yaymaya geliyor” dedi.

Tarihteki büyüklerin hiçbir zaman kan dökerek kendilerini küçültmediklerini anlatan Saadeti, Mehdilik inancının da öldürmeye değil, hayata ve umuda dayandığını kaydetti.

Saadeti, insanları insanlığa davet için gelecek İmam Mehdi'nin (a.f) bir an önce zuhur etmesi için dua etti.

- “Mehdeviyet, Risalet'in devamıdır”

Dünya Caferi Alimler Birliği (CABİR) Başkanı Hasan Karabulut da Mehdilik inancının bir hakikat olduğunu belirttiği konuşmasında, “Mehdeviyet, Kur'an'i ve Nebevi bir bakıştır” dedi.

Dinin kemale ermesinin İmamet ile mümkün olduğuna değinen Karabulut, İmam Mehdi'nin (a.f) eliyle İslam'ın dünyaya hakim olacağını söyledi.

“Zamanının İmam'ını tanımadan ölenler, cahiliye üzerine ölmüş sayılır” Hadis-i Şerif'ini aktaran Karabulut, Kur'an-ı Kerim'in ancak Ehl-i Beyt ile doğru anlaşılabileceğini belirtti.

Allah'ı hakkıyla tanıyanların İmam Mehdi'ye (a.f) yar ve yaver olabileceğini kaydeden Karabulut, “Gerçek adalet, zuhurla birlikte dünyaya hakim olacak” dedi.

Karabulut, gerçek kardeşlik duygusunun da İmam Mehdi (a.f) ile yaşanacağını belirterek, zuhurun bir an önce gerçekleşmesi dileğinde bulundu.

- “Haberci doğruysa haber de doğrudur”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de panel arasındaki selamlama konuşmasında davetten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Karadeniz, Mehdilik inancıyla ilgili Hadis-i Şerif'lere atfen, “Haber veren doğruysa haber de doğrudur. O, mutlaka gelecek ve dünyayı adaletle, insafla dolduracak” ifadesini kullandı.

Dünyadaki adaletsizlik, insafsızlık ve zulmün kaynağı olarak Müslümanların kendilerini sorgulamaları gerektiğini belirten Karadeniz, farklılıkların doğal olduğunu, sorunların kardeşlik duyguları içerisinde çözülebileceğini söyledi.

Karadeniz, “Kardeşlik meselesini sözden ziyade özde yaşayarak İslam alemine ve tüm dünyaya göstermemiz gerekiyor” diye konuştu.

Törende Şeyh Şirali Bayat'ın okuduğu Ferec Duası'na katılımcılar da eşlik ederken, İmam Mehdi'nin (a.f) zuhuru için dua edilmesinin önemine dikkat çekildi.

 

Programın sonunda yapılan çekilişte 5 kişi Meşhed ziyaretine gitmeye hak kazanırken, 9 kişi de çeyrek altın ile ödüllendirildi.

 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-06-2015 14:48 - 3683 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım