Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Halkın Özgürlük Feryadı Sönmeyecektir!
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-06-2013 15:20 - 1083 Okunma

Bahreyn- Ayetullah Şeyh İsa Kasım, olağan üstü güvenlik tedbirlerinin devam etmesiyle halkın özgürlük feryatlarının söndürülemeyeceğini söyledi.Şafak Ajansının verdiği habere göre Ayetullah Şeyh İsa Kasım dün İmam Sadık camiinde kıldırdığı Cuma namazı hutbesinde İslam dünyasında mezhep çatışması çıkarılmaya çalışıldığını kaydetti ve şöyle konuştu:



Fitne İslam coğrafyasının her tarafına doğru ilerlemektedir. Dolayısıyla zulme karşı mücadelemiz ve zalimleri kınayışımızda birlik ve bütünlük içinde hareket etmeliyiz. Bugünlerde İslam ümmetine zerre kadar acımayan ve her türlü ilahi yasakları çiğneyen, dini değerlere hiçbir saygısı olmayan ve sadece kendi iktidar tahtını düşünen kimseler işbaşındadır. Onlar kendi konumlarını sağlamlaştırmak için mezhepçilik fitnesi yaymaktadırlar. Bunlar İslam ümmetinin düşmanlarıdırlar ve propagandalarıyla bu ümmeti birbirine düşürmek, böylece ümmetin bölünerek zayıflamasını, daha kolay yönetilir, daha kolay sömürülür hale gelmesini istemektedirler. Maalesef bugün mezhep fitnesi İslam coğrafyasının her tarafına doğru ilerlemekte kurunun yanında yaşı da yakmaktadır. Allah ve Resulünün hışmına müşteri olan fitneciler gece-gündüz demeden bu ümmeti bölmek için çalışmaktadırlar.

Şeyh Kasım sözlerini şöyle sürdürdü: Söyleyeceği bir sözle, yazacağı bir yazı ile veya atacağı bir adımla bu ümmet arasındaki mezhep fitneciliğini bir nebze olsun azaltabilecek ve ortaya çıkmış uzaklığı bir adım olsun yaklaştıracak herkes şer’en bunu yapmakla mükelleftir.

Ayetullah Şeyh Kasım şöyle konuştu: Diğer İslam ülkelerinde bulunan kardeşlerime sesleniyorum! Gelin hep birlikte üzerimizde oynanmak istenen oyunu bozalım! Eğer bir yerde Sünni kardeşlerimize yönelik haksızlık varsa Şiisiyle-Sünnisiyle hep birlikte bu haksızlığı gidermek için hareket edelim ve eğer Şiilere yönelik bir haksızlık varsa yine aynı şekilde birlik ve vahdet içinde bu haksızlığı gidermek için mücadele edelim. Eğer bunu yapacak olursak İslam ümmeti gerçek izzetine ve kudretine kavuşacaktır. Aksi durumda ise İslam düşmanlarının emellerine hizmet etmiş olacağız, dünyamızı berbat edeceğimiz gibi yarın Resulullah’ın (s.a.a) huzurunda da verecek hiçbir cevabımız olmayacaktır.

Öte yandan Lübnan Yüksek İslami Şura Meclisi Başkanı, Bahreyn’de egemen olan yönetimden halkına yönelik zulüm ve haksızlığa son vermesi çağrısında bulundu.

 Şeyh Abdul Emir Kabalan Cuma namazı hutbesinde Bahreyn yönetimini insaflı davranmaya çağırdı ve halkına zulmetmeyi bir an evvel bırakmasını istedi. Şeyh Kabalan şöyle konuştu:

Bahreyn yönetimi bu ülke halkına insaflı davranmalı, onların çıkarları doğrultusunda hareket etmeli, her türlü bencillik ve asabiyeti bir kenara bırakmalıdır. Biz Bahreyn rejiminden halkına karşı eşitlik ve insaf ilkesine göre davranmasını, onlara zarara vermemesini istiyor ve bekliyoruz.

Lübnan içindeki vahdet ve birliğin sağlanması konusunda da bu ülke siyasetçilerine önemli görevler düştüğünü kaydeden Kabalan sözlerini şöyle sürdürdü: Ülkemiz ve halkımızın çıkarlarının temin edilmesi konusunda siyasetçilerin gevşeklik göstermesi caiz değildir. Siyasetçiler her türlü fitnecilikten kaçınmalıdırlar. Dini öğretilere bağlı kalmak, ilim ve iman silahı ile donanmak fesattan ve cehaletten kurtulmanın yegâne yoludur.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-06-2013 15:20 - 1083 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım