Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hamanei’den Arabistan’a Tarihi Uyarı: Pişman ederiz
Hacıları susuz ve yaralı ölüme terk ettiniz / Gerçekleri araştırma komisyonu kurulmalıdır / İranlı hacılara en ufak saygısızlığınız en ağır ve sert karşılığı alacaktır / Tepki verirsek durumunuz hiç de iyi olmaz.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-10-2015 09:22 - 646 Okunma
İran’ın lideri Ayetullah Ali Hamaney, Suudi Arabistan'ın İranlı hacılara yönelik "en ufak saygısızlık" yapması yahut hayatını kaybeden İranlıların intikali konusunda üzerine düşeni yapmaması halinde  İran'ın buna "sert ve ağır " karşılık vereceği uyarısında bulundu.
 
HACILARI SUSUZ ÖLDÜRDÜNÜZ
 
Mina’daki binlerce hacının özellikle de yüzlerce İranlı hacının  üzücü ve kanlı bir şekilde hayatını kaybetmesinin büyük bir musibet olduğunu söyleyen Ayetullah Hamanei, şu ana kadar vefat eden İranlı sayısının dakik belli olmadığını söyledi.
 
“Kuran-ı Kerim Allah’ın evini emin emin yer diye buyuruyor, soruyoruz; bu emniyet mi?” diye Arabistan’ı eleştiren Ayetullah Hamanei, Arabistan’ı hacıları susuz ve ilgisiz olarak ölüme terk ettiğini söyledi.
 
Yıllarca doğu ve batının İran’ın gücünü sınadığını, doğu ve batının etraf ülkelerle sapkın ve alçak bir insanı desteklediğini ama sonunda İran’ın tokadını yediğini hatırlatan İslam İnkılabı Rehberi, bunu tanımayanlara tanıtacaklarını söyledi.
 
Yemen halkını, sokakları, pazarı hatta düğün evini havadan bombalayan ordunun korkak bir ordu olduğunu belirten Ayetullah Hamanei, İran ordusunun iman ve cesaret örneği olduğunu söyledi.
 
İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Ali Hamanei, Suudi Arabistan'ın İranlı hacılara yönelik "en ufak saygısızlık" yapması yahut hayatını kaybeden İranlıların intikali konusunda üzerine düşeni yapmaması halinde  İran'ın buna "sert ve ağır " karşılık vereceği uyarısında bulundu.
 
Üst düzey ordu komutanlarının da katıldığı Deniz Kuvvetleri Harp Okulu'ndaki mezuniyet töreninde konuşan Ayetullah Hamanei, Riyad yönetimine hitaben, "İran'ın elinin üstün olduğunu ve bir tepki verecek olursa onların durumunun iyi olmayacağını bilmeliler" diye konuştu.
 
GERÇEKLERİ ARAŞTIRMA KOMİTESİ KURULSUN
 
Mina faciası için İran'ın da katılacağı "gerçekleri araştırma komitesi" kurulmasını isteyen Ayetullah Hamanei, "Olayın nedeni konusunda şimdilik önyargılı davranmıyoruz ancak Riyad yönetiminin mağdurlar konusunda görevini yerine getirmediğine inanıyoruz" dedi.
 
Suudi Arabistan'ı ölen hacılar hakkında sorumluluğunu yerine getirmemekle suçlayan Ayetullah Hamanei, İran'ın İslami edep ve kardeşlik hürmeti gereği şu ana kadar soğukkanlı davrandığını söyledi.
 
SUUDİ TEMSİLCİ 4'NCÜ KEZ ÇAĞRILDI
 
Mina'daki izdihamda ölen İranlı vatandaşının 239'a yükseldiğini ve 241 İranlı hacının da kayıp olduğunu belirten Tahran yönetimi, bugün tekrar Suudi Arabistan'ın Tahran'daki Maslahatgüzarı'nı Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı. İran daha önce de 3 kez Suudi temsilciyi Bakanlığa çağırmıştı.
 
Üst düzey ordu komutanlarının da katıldığı Deniz Kuvvetleri Harp Okulu'ndaki mezuniyet töreninde konuşan İran lideri, Riyad yönetimine hitaben, "İran'ın elinin üstün olduğunu ve bir tepki verecek olursa onların durumunun iyi olmayacağını bilmeliler" diye konuştu. 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-10-2015 09:22 - 646 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım