Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hamas ile İsrail arasında ateşkes
12 madde müzakere edilecek
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-08-2014 15:29 - 869 Okunma

  Yedi hafta süren çatışmaların ardından İsrail ile Filistin kalıcı bir ateşkes üzerine uzlaşma sağladı. Hamas zafer kutlarken, ateşkesin kalıcılığını gelecek günler göstermesi bekleniyor.

 Filistin Özerk Yönetimi lideri Mahmud Abbas, İsrail ile kalıcı bir ateşkes üzerine uzlaşma sağlandığı açıklamasını yaptı. Abbas, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları, kan dökülmesini ve çocuk ölümlerini sonlandırmak üzere Filistin tarafının ateşkes planını kabul ettiğini kaydetti.

Bir İsrail üst düzey yetkilisi de salı akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, Mısır'ın ateşkes önerisini kabul ettiklerini açıkladı.

Filistinli İslami Cihat örgütünün üst düzey bir temsilcisi, Mısır'ın sunduğu ateşkes anlaşmasının, düşmanlığın sonlandırılmasını, sınır geçişlerinin açılmasını, Gazze Şeridi'nin yeniden yapılandırılmasını ve aşamalı olarak Gazze kıyısındaki balıkçılık alanının genişletilmesini kapsadığını açıkladı.

İsrail, yine de sınırdan geçirilecek malların kontrol edilmeye devam edileceğini vurguladı. Anlaşmada, Hamas’ın Gazze'de havaalanı ve liman kurulması, Filistinli tutukluların serbest bırakılması gibi taleplerini kapsamadığı belirtildi.


 Filistin Özerk lideri Mahmud Abbas tarafından yapılan ateşkes açıklamasının ardından Filistinli gruplar Gazze Şeridi'nde sevinç turları atmaya başladı.

Gazze'de yıkık ve harabe binaların arasında, sevinç konvoyları oluşturuldu. Gazze'deki camilerden, Hamas'ın zaferi duyuruldu. Camilerden, ''Allah büyük, çok yaşa Hamas' anonsları yapıldığı bildiriliyor.

Çatışmaların 50. gününde taraflar ateşkesin başlayacağı son dakikalara kadar karşılıklı saldırılarına devam ettiği bildiriliyor.

Çatışmaların başladığı 8 Temmuz'dan bu yana taraflar ilk kez süresiz bir ateşkes üzerinde uzlaşma sağladı. Bir önceki ateşkes girişimlerine karşın bu kez silahların susup susmayacağını gelecek günler gösterecek.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-08-2014 15:29 - 869 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım