Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hasan Nasrallah: Sığınaklarınızı Hazırlayın!
Dün İsrail rejiminin Hizbullah güçlerine karşı düzenlediği ve 9 savaşçının şehid edildiği saldırı, şimdi bölgeyle ilgili dünya gündemindeki dikkat çekici en önemli konu olmuştur.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-01-2015 13:08 - 688 Okunma
 İsrail rejiminin Hizbullah güçlerine karşı düzenlediği ve 9 savaşçının şehid edildiği saldırı, şimdi bölgeyle ilgili dünya gündemindeki dikkat çekici en önemli konu olmuştur. Bu arada Hizbullah genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın İsrail rejimine yönelik iki kelimelik mesajı bu rejimde Hizbullah'ın tepkisi konusunda büyük bir korku yaratmıştır.
 
"Tabnak"ın haberine göre, Hizbullah savaşçılarının Golan bölgesinde İsrail ordusu tarafından şehit edilmelerinden sonra Seyyid Hasan Nasrallah Siyonistlere hitaben iki kelimelik bir bildiri yayınlamıştır: "Sığınaklarınızı hazırlayın!"
 
Bu mesaj hiç bir yorum ve şerh eklenmeksizin Seyyid Hasan Nasrallah'ın resmiyle beraber "el Menar" haber sitesine konmuştur. "El Menar" sitesine konan resimdeki mesaj iki dilde yazılmıştır.
  
Bu kısa ve kesin mesaj, Hizbullah savaşçılarına yapılan saldırıdan sonra İsrail ordusunun Hizbullah'ın vereceği karşılık korkusuyla en üst seviyede alarma geçtiği anlarda verilmiştir. Bu arada İsrail medyası Hizbullah'ın misillemesinin çok ciddi olmayacağı yönünde bir atmosfer oluşturmaya çabalayarak bu yolla ülkedeki genel huzuru korumaya uğraşmaktadır.
  
Bu doğrultuda, "Yediot Ahranot" gazetesi Hizbullah'ın İsrail'e karşı yapacağı misillemenin ülke sınırları dışında olacağını bunun sebebinin ise Hizbullah'ın şu anki şartlarda çeşitli nedenlerden dolayı bir savaşa girmek istemediğini iddia etmiştir.
 
Bununla beraber İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen "Debkafile" adlı internet sitesi İsrail'li komutanların Hizbullah'ın misillemesine karşı hazırlıklı olduklarını ve sınır birliklerini en üst düzeyde alarma geçirdiklerini bildirmiştir. "Debkafile" yine Hizbullah'ın misillemede bulunmak için çok fazla seçeneğe sahip olduğunu yazmıştır.
  
Her halükarda İsrailli yetkililer hali hazırda Hizbullah'ın yapacağı misilleme ve işgal edilmiş bölgede çıkacak güvenlik sorunlarından dolayı büyük bir endişe içindedirler.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-01-2015 13:08 - 688 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım