Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hatemi: Bütün terör örgütleri Suriye'ye karşı birleşti
Esad muhaliflerinin hepsi Siyonist
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-05-2013 16:46 - 830 Okunma

  Suriye’de Peyğamber(s) sahabelerine yapılan hakaretlere işaret eden Tahran Cuma Hatibi, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad maliflerinin hepsi Siyonist olduğunu söyledi.

Mehr haber ajansı muhabirinin bildirdiğine göre, Ayetullah Hatemi hutbesinde İran cumhurbaşkanlığı seçimlerine işaret ederek, seçim kayıtları sakinlikle devam ettiğini ve bu saate kadar 322 adayın kayıt işlemeleri tamamlandığını dile getirdi.

Adayarın yetkileri Anayasa Koruyucular Konseyi tarfından belirleneceğini ifade eden Tahran Cuma Hatibi, son sözü söyleyecek Anayasa Koruyucular Konseyin anayasaya göre yetkileri onaylaması gerektiğini konuşmasına ekledi.

Hutbesinin bir bölümünde Suriye krizine işaret eden Tahran Cuma Hatibi Ayetullah Hatemi, Hz. Peygamberin sahabelerinden Hucr b. Adiyy'nin cesedini kabrinden çıkarılmasına tepki gösterek, bu durumda tek ses olan Şii ve Sünnü ulemaları bu faciyaı kınadıklarını söyledi.

Bu gibi düşüncelerin yüz yıl önce İngilizler tarafından ortaya atılan Vehabiyet düşüncesinden kaynaklandığını ve İslam’la hiçbir alakası olmadığının altını çizen Ayetullah Hatemi, Sünni mezhep ulemaların Vehabiyet’in Sünnilik ile hiçbir alakası omadığına dair bir beyanat vermeleri şart olduğunu açıkladı.

Ayetullah Ahmed Hatemi hutbesinin devamında İsrail’in Suriye’ye yaptığı saldırları değerlendirmesinde Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad maliflerinin hepsi Siyonist olduğunu, bütün dünya bunu öğrendiğini  söyledi. Ayetullah Hatemi bu bağlamada 40 teröristin Suriye yönetimine karşı saf tutmasını hatırlattı.

Ayetullah Hatemi, ABD dışişleri bakanının Suriye devletinin kimyasl silah kullandığı suçlamasına da işaret ederek, uluslararsı yatkililerin raporuna göre Suriye yönetimi muhaliflere karşı kimyasal silah kullanmadığına karşın bu silahların muhaliler tarafından kullanıldığını kaydetti.

Öte yandan İran Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmak isteyen sekizi kadın 336 vatandaş İran İçişleri Bakanlığı’na başvuruda bulundu. Haberi gazetecilere Cuma günü veren İran İçişleri Bakanı Mustafa Muhammed Neccar, aday başvuru sürecinin 7 Mayısta başladığını da ifade etti.

2009 yılı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Gözetim Kurulu 475 başvurudan sadece dört kişinin adaylığını onaylamıştı.

Adayların İran Anayasasınca belirlenen tüm şartlara cevap vermesi ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmaya uygun olması, Gözetim Kurulu tarafından belirlenmekte. Gözetim Kurulu, İran İslam Cumhuriyeti Anayasasının doğrudan denetiminden sorumlu organ konumunda.
Seçimlere katılacak adayların isimleri İran İçişleri Bakanlığı tarafından 22-23 Mayıs 2013 tarihlerinde açıklanacak. Seçimler 14 Haziranda yapılacak.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-05-2013 16:46 - 830 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım