Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
“Hattın Sultanları” Ayasofya’yla buluştu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-04-2013 10:31 - 1354 Okunma

 Kutlu Doğum Haftası kapsamında “Hüsn-i Hat” adlı tarihi ve özel koleksiyonlardan oluşan sergi Ayasofya’da Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından açıldı.

Açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” temalı 2013 Yılı Kutlu Doğum Haftası için, “Her yıl beşinci mevsim gibi yüreklere rahmet muştulayan, vatan sathını gül kokusuna dönüştüren Kutlu Doğum Haftasının yeryüzünde hiç kimsenin onurunun incinmemesine, zedelenmemesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

Kutlu Doğum Haftasının bir de sanat ve estetik boyutu olduğuna dikkat çeken Başkan Görmez,  geçen yıl Ayasofya’nın yurt içinde ve yurtdışında ilgi odağı olan Hilye-i Şerif sergisine ev sahipliği yaptığını ifade ederek, bu yıl ise Osmanlı sultanlarının kendi hatları dahil olmak üzere tarihin önemli hat eserlerini Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Ayasofya’da sanat severlerin beğenisine sunduklarını belirtti.



Prof. Uğur Derman’ın danışmanlığında sergilenen “Hüsn-i Hat” adlı sergide Sultan lll. Ahmed, Sultan ll. Mahmud, Sultan Abdülmecit ve Sultan Abdülaziz gibi hattat Osmanlı padişahlarının yanı sıra son devrin üslup sahibi hattatlarından Hafız Osman, Yedikuleli Abdullah, Mustafa Rakım, Mahmud Celaleddin, Mehmed Tahir, Kadıasker Mustafa İzzet, Şefik, Hasan Rıza, Muhsinzade Abdullah, Mehmed Şevki, Ahmed Arif, Yesari Mehmed Es’ad, Yesarizade Mustafa İzzet, Sami, Hacı Nazif, Fehmi Abdülfettah, Aziz Aktuğ, Ömer Vasfi, Emin Yazıcı, Refet, Necmettin Okyay, Hamid Aytaç, Macid Avral, Halim Özyazıcı, ve Kemal Batanay’a ait hat levhalarından oluşan 115 eser sergileniyor.

Vakıf Hat Sanatları Müzesi, Süleymaniye Kütüphanesi, İstanbul Şehir Müzesi, Topkapı Sarayı, Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi ve özel koleksiyonlarından titizlikle seçilen eserlerden oluşan “Hattın Sultanları” olarak tanımlanan koleksiyon ilk kez bir arada sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

İslam Kültür Sanat Platformunun katkılarıyla gerçekleşen sergi, 12-23 Nisan 2013 tarihleri arasında İstanbul Ayasofya Müzesinde, 18-23 Nisan 2013 Tarihleri arasında Ankara Congressium’da sanatseverlerle buluşacak.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-04-2013 10:31 - 1354 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım