Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Her saat başı Yemenli 6 çocuk sadece kötü beslenme nedeniyle hayatını kaybediyor
Yemen Sağlık Bakanlığı, sırf kötü beslenme nedeniyle her 10 dakikada, bir Yemenli çocuğun (her saat 6 Yemenli çocuğun) hayatını kaybettiğini açıkladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-07-2019 18:33 - 627 Okunma
Yemen Sağlık Bakanlığı, Cuma günü, Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun Batı Asya’nın bu fakir ülkesine yönelik saldırı felaketinin bilançosuyla ilgili istatistiklerin sunumunu yaptı. 
 
El Meyadin TV’nin haberinde, Yemen Sağlık Bakanlığı’nın raporuna göre, Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun Yemen’e karşı saldırısında 100 bine aşkın sivilin sakat kaldığı belirtildi. 
 
Savaşın başlamasından bu yana 1, 9 milyona aşkın kişi koleraya yakalandı. Şimdiye kadar 3 bin 700 kişi koleraya yakalanması nedeniyle hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin yüzde 40’ı çocuklardan oluşuyor. 
 
Yemen Sağlık Bakanlığı’nın raporunda, koalisyonun saldırıları ve Suudi Arabistan’ın Batı Asya’daki bu fakir ülkeye karşı çok yönlü kuşatması sonuçunda beş yaş altındaki en az 2,3 milyon çocuğun kötü beslenmeyle karşı karşıya kaldığı ve her 10 dakikada bir çocuğun kötü beslendiği için yaşamını yetirdiği ifade ediliyor. 
 
Öte yandan, BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), en son hazırlardığı “2019 Yılında Dünya’da Gıda Güvenliğinin Durumu” başlıklı raporda, Yemen’i dünya ülkeleri arasında en kötü şartlardaki ülke olarak açıkladı. 
 
FAO’nun raporunda, “2016 ila 2018 yılları arasında Yemen’deki açlık oranı yüzde 38, 9’a ulaştı. 2004 -2006 yılları arasında açlık yüzdesi bundan daha düşüktü ve % 30. 1 idi” deniliyor. 
 
Birleşmiş Milletler uzmanları da Yemen’i dünyanın en büyük insani krizinin yaşandığı sahne olarak niteliyorlar. Yemen nüfusunun yüzde 75’ini oluşturan 22 milyon kişi, insani yardım ve desteğe muhtaç durumda. Bunların 8, 4 milyonu bir sonraki öğünün nerede sağlanacağını bilmiyor.   
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-07-2019 18:33 - 627 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
12-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım